MLADI EINSTEIN SA ŠUBIĆEVCA: Krunoslav Ivanović treći najbolji matematičar u zemlji

Učenik OŠ Petar Krešimir IV,Krunoslav Ivanović, ostvario je zapaženi rezultat na Državnom natjecanju iz matematike koje se održalo u Trogiru od 8. do 10. travnja.
Šibenski osmaš osvojio je treće mjesto u ukupnom poretku, a rezlutat je to dugotrajnih priprema pod mentorstvom profesora Nikole Livaje.
– Pripremali smo se tokom cijele godine, jer bez intezivnog rada nema ni dobrih rezultata. Krunoslav je izuzetno pametno dijete, a ljubav prema matematici vidi se i kroz njegove rezultate. Prošle godine je bio drugi na Državnom natjecanju, dok je u 6. razredu osvojio prvo mjesto na državnoj razini – ističe profesor Livaja.
Krunoslav ove godine, osim na natjecanju iz matematike, sudjeluje i na državnim natjecanjima iz fizike i kemije, gdje je i prošlih godina zabilježio uspjeh.
Mladi ‘Einstaine’ pripreme za natjecanja ne doživljava kao gubitak slobodnog vremena jer je to nešto što voli, a sljedeći izazov pred njim bit će 15. svibnja u Splitu na Festivalu matematike gdje se natječu ekipno .
– Osim Krunoslava, zapaženi rezultat zabilježio je i Gabrijel Radovčić, učenik šestog razreda, koji je na Državnom natjecanju iz matematike osvojio osmo mjesto. U njemu se, također, skriva veliki matematički potencijal, a na nama kao profesorima je da taj potencijal iskoristimo i povećamo koliko je to moguće- rekao je za kraj Nikola Livaja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.