Ministar otkrio detalje reorganizacije: Šibeniku lokalna, a Splitu i Zadru regionalna bolnica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U prva tri mjeseca ove godine bolnice su stvorile novih 160 milijuna kuna duga. Pitanje je dana kada će biti imenovani novi ravnatelji bolnica, a u sklopu najavljene reorganizacije, pred njima je velik zadatak – izliječiti teško bolesni bolnički sustav.

Kako racionalizirati i reorganizirati bolnički sustav i gdje će biti nacionalna bolnica, a gdje osam regionalnih i dvije subregionalne – za Dnevnik HTV-a otkrio je ministar zdravlja Dario Nakić.

dario nakic ministar

Najavio je kako će se nacionalna bolnica za odrasle i nacionalna bolnica za djecu graditi u Zagrebu. Regionalne bolnice bit će organizirane sukladno položaju – po jedna u Osijeku, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Rijeci, Zadru i Splitu, a dvije u Zagrebu. Dvije subregionalne bolnice bit će Pula i Dubrovnik, a ostale lokalne bolnice.

– Novac curi kroz prste najviše zbog nedovoljnog nadzora kvalitete i rada unutar bolničkih ustanova. Inzistirat ćemo na tome da bolnice svakih mjesec dana podnose financijsko izvješće – koliko je potrošeno za zaposlene, koliko se izdvaja za antibiotike i lijekove općenito te posebno za skupe lijekove, a posebno će se voditi računa i o godišnjim odmorima –  izjavio je Nakić.

IZVOR: HTV/Jutarnji.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama: