KRKINO KULTURNO LJETO 2016.: Zvuci Krke, Legendfest, Burnumske ide, Noć Šišmiša, Film festival …

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ravnatelj JU Nacionalni park Krka, Krešimir Šakić, i vanjski suradnik producent Željko Petreš predstavili su danas program Krkinog kulturnog ljeta 2016.

– Krkino kulturno ljeto ove godine održava se s posebnom temom prenošenja jasne ekološke poruke. Svjesni smo da je potreba očuvanja prirode neminovna i da svaki pojedinac u tom procesu ima odlučujuću ulogu. Kako bismo potaknuli čovjeka na odgovorno ponašanje tijekom cijelog ljeta senzibilizirat ćemo posjetitelje i lokalnu zajednicu na skladan odnos prema prirodi kroz različite i redovite manifestacije. Izuzetno mi je drago da smo na ovom projektu okupili brojne vrsne umjetnike, stručnjake i zaljubljenike u prirodu kojima i ovim putem izražavam zahvalnost i želim dobrodošlicu u Nacionalni park Krka – otpočeo je ravnatelj Nacionalnog parka, Krešimir Šakić.

ZVUCI KRKE – THE SOUNDS OF THE RIVER

Glazbene večeri uz Krku redovito se održavaju od 2011. uz čvrstu podršku izuzetno zadovoljnih posjetitelja i lokalnog stanovništva. I ove godine će brojni umjetnici nastupiti u čarobnom ozračju Roškoga slapa i Visovca. Manifestacija „Zvuci Krke – The Sounds of the River“ ove godine posvećena je prenošenju ekološke poruke kao glazba s porukom. Prije svakog koncerta će posjetiteljima biti predstavljen niz izložbi, radionica i ekoloških akcija.

LEGENDFEST

LegendFest, festival mitova, legendi i priča održat će se 9. i 10. srpnja 2016. na Roškome slapu. Prvi put u Šibensko-kninskoj županiji, obiteljski festival LegendFest uključuje zabavne umjetničke sadržaje – koncerte, predavanja, kazališne predstave, izložbe, radionice, performanse, videoprezentacije/projekcije – na nekoliko lokacija na Roškome slapu, koji će, kroz interaktivni pristup, posjetitelje uvesti u svijet mitova, legendi i zanimljivih povijesnih priča vezanih za mjesto na kojemu se nalaze. Sudionici festivala istaknuti su hrvatski umjetnici, glumci, etnolozi, povjesničari, ilustratori i dr.

X BURNUMSKE IDE

Desete Burnumske ide održat će se 13. kolovoza 2016. na Burnumu u Ivoševcima. Burnumske ide tradicionalno se održavaju od 2011. na jedinom očuvanom rimskom vojnom amfiteatru u Hrvatskoj. Cilj održavanja ove manifestacije je upoznavanje posjetitelja i lokalnog stanovništva s izuzetnom vrijednosti arheološkog nalazišta Burnum kroz uprizorenje života rimskih legionara koji su na ovim prostorima boravili prije dvije tisuće godina.

NOĆ ŠIŠMIŠA

Noć šišmiša održat će se 27. kolovoza 2016. u Skradinu u cilju razbijanja predrasuda, potaknutih brojnim narodnim legendama, o šišmišima kao opasnim životinjama, koje dovode do ugrožavnja njihovih staništa i samih šišmiša. Manifestacija prvenstveno namijenjena djeci sastoji se od dječjih likovnih radionica, interaktivnih igara i predstave kako bi osvijestili važnost šišmiša i njihove uloge u očuvanju svjetskih ekosustava.

KRKA NATURE FILM FESTIVAL

Krka Nature Film Festival, festival ekologije i zaštite okoliša održat će se početkom rujna 2016. u NP „Krka“ na različitim lokacijama s ciljem razvoja svijesti o prirodi, ekologiji, aktualnim ekološkim problemima, globalnom zatopljenju, onečišćenju okoliša i izumiranju životinjskih vrsta putem prikazivanja filmova, održavanja radionica, predvanja i izložbi.

PROMOCIJA GLAZBE

U cilju promocije tradicijskog klapskog plesa, pjevanja i limene glazbe za posjetitelje Skradinskog buka će tijekom ljetnih mjeseci redovito biti organizirani nastupi i druženje s Kulturnom udrugom „Šuštine“ iz Šibenika (tradicionalni šibenski ples uz pjevanje), Zborom sv. Mihovila iz Šibenika (klapsko pjevanje), Gradskom glazbom Skradin i klapom Skradinke.

– Glazba, film, razna uprizorenja, izložbe, akcije, radionice i festivali na prekrasnim lokalitetima dočekuju posjetitelje Parka na ovogodišnjem  kulturnom ljetu, čime će se Nacionalni park „Krka“ afirmirati i predstaviti kao atraktivna i sadržajno bogata destinacija za posjetitelje ali i lokalno stanovništvo. I  ove godine su s nama izuzetno kvalitetni izvođači koji će prvi put nastupiti na glazbenim večerima uz Krku i bogatstvo svog glazbenog izričaja stopiti s prelijepom prirodom –  zaključio je Željko Petreš, producent projekta Zvuci Krke – The Sounds of the River.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.