Kreće serija radionica u Urbanom inkubatoru za mlade poduzetnike

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

U sklopu opremanja prostora Urbanog inkubatora za mlade poduzetnike, od sredine rujna do kraja studenog bit će održano pet višednevnih edukativnih radionica koje imaju za cilj  usavršavanje znanja i vještina mladih i potencijalnih korisnika prostora Urbanog inkubatora.

Podsjetimo, Urbani inkubator je projekt nastao iz posebne brige Grada Šibenika za mlade i koje okuplja početnike u poslovanju, freelancere i entuzijaste koji rade u kreativnim (i drugim uslužnim) industrijama. Zainteresirani pojedinci će na raspolaganju imati zajednički radni prostor i opremu uz određenu naknadu i ugovorne obveze. Osim zajedničkog radnog prostora i opreme, Grad Šibenik se pobrinuo za to da mladi poduzetnici i oni koji tek pokreću poslovanje dobiju priliku za usavršavanjem i upravljanjem poslovanja – kroz seriju edukacija.

Bitno je za istaknuti da na edukacijama, uz potencijalne korisnike mogu prisustvovati svi zainteresirani, dakle svi oni koji možda nemaju u planu korištenje usluga Urbanog inkubatora.

– Pozvao bih ovom prilikom sve inovativne pojedince iz Šibenika i regije da se upoznaju s edukacijama, opremom i infrastrukturom koje im nudi projekt Urbani inkubator 2.0. i time steknu potrebna znanja za razvoj svoje karijere i realizaciju poduzetničkih ideja  – rekao je Matija Bumbak, pročelnik Odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj grada Šibenika.

Prva edukacija pod nazivom Dizajn i implementacija EU projekata bit će održana od 14. do 18. rujna u prostorima Gradske knjižnice, a na njoj će polaznici dobiti uvid u to kako funkcioniraju fondovi Europske unije, kako osmisliti i napisati dokumentaciju za prijavu projekta te kako se vrednuju i ocjenjuju projekti. Polaznici će imati priliku sami pisati svoj projekt te na primjeru slučaja naučiti kako njime upravljati nakon odobrenja sredstava. Edukaciju će voditi iskusni predavač s iskustvom apliciranja i provedbe europskih projekata.

S obzirom na to da se na prethodno održanim motivacijskim radionicama pokazalo kako su potencijalni korisnici inkubatora pretežno grafički dizajneri, arhitekti ili u glazbenoj i modnoj industriji, osigurana je i edukacija Upravljanje intelektualnim vlasništvom gdje će prisutni imati priliku naučiti kako zaštititi svoje autorsko djelo ili patent, upoznati se s regulativama koja im jamči intelektualno vlasništvo te kako upravljati patentom.

Sredinom listopada polaznici će moći dobiti uvid u to kako razraditi svoju ideju i gdje potražiti izvore financiranja putem edukacije Izvor financiranja i poticanja start-up poduzeća. Pored toga, svi zainteresirani će imati priliku saznati i sve što su ikad htjeli o pokretanju poslovanja i pisanju poslovnog plana te na primjerima slučajeva naučiti na koje situacije/prepreke moraju biti spremni. I  za kraj će biti održano predavanje o korištenju 3D printera i izvedbe u programu Sketch up, koji će im biti na raspolaganju u Urbanom inkubatoru.

Kroz projekt Urbani inkubator 2.0 planira se pružiti društvena i fizička infrastruktura mladim ljudima koji žele realizirati svoje poduzetničke ideje. Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelilo je Gradu Šibeniku sredstva za nastavak projekta Urbanog inkubatora iz programa Poduzetnički impuls 2014., Mjera C2 -Tehnološki parkovi, poslovni inkubatori i poduzetnički akceleratori. Projekt ukupne vrijednosti oko 1 milijun kuna Ministarstvo je podržalo s  550.000,00 kuna dodijeljenih sredstava.

Više informacija može se dobiti na u Urbanom centru Šibenik na adresi Ulica Kralja Zvonimira 7A, Šibenik, na telefonskom broju +385 22 310 855 ili na e-mail adresi: info@edic-sibenik.eu. Adresa službene stranice Urbanog centra Šibenik je http://www.ucsibenik.hr/ .


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.