Incident u šibenskoj školi: Profesor djetetu s posebni potrebama prijetio ‘otkidanjem glave’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kako doznajemo u policiji, roditelj je odbio podnijeti prijavu protiv profesora, a protiv obojice je podnesen prekršajni optužni prijedlog

Djeca mi pohađaju Osnovnu školu Fausta Vrančića u Šibeniku. Nakon jutarnje smjene došla su kući sva u strahu i izbezumljena – tim nam se riječima javila jedna šibenska majka koja je željela ostati anonimna (podaci poznati redakciji) i nastavila priču koju su joj prenijela njezina djeca, piše Jutarnji list

‘Stalno viče i prijeti’

– Tijekom nastave djetetu s posebnim potrebama profesor informatike B. S. prijetio je da će mu otkinuti glavu. Zbog izrečenih prijetnji njegovu sinu, otac je došao u školu. Kako u tom trenutku nije bilo ni ravnateljice, a ni tajnice, ogorčeni roditelj potražio je i našao tog profesora. Nakon žestoke rasprave otac je fizički napao profesora.

Sve se to odigravalo pred mojom djecom i ostalim učenicima, što je rezultiralo strahom i traumama kod njih – ispričala nam je ova zabrinuta majka.

Dodala je da ne opravdava fizički napad roditelja na profesora, ali je upozorila na nedopustivo ponašanje “informatičara”.

– Već duže vrijeme brojni roditelji ukazuju upravi škole na neprofesionalno ponašanje profesora B. S. Stalno viče na učenike, prijeti im fizičkim kaznama. Djeca ga se boje, pa se mnoga od njih ispisuju s nastave informatike.

Njegovo je ponašanje prešlo svaku mjeru. Uz sve to, od roditelja nakon radnog vremena stalno posuđuje novac. Nije mi jasno zašto ga je bivši ravnatelj štitio, a to čini i sadašnja ravnateljica, premda su i njima zasigurno poznati njegovi postupci. Pa kako takva osoba uopće može raditi s našom djecom? – izjadala nam se ova Šibenčanka, majka dvoje učenika OŠ Fausta Vrančića.

Ravnateljica škole Snježana Čaleta na početku našeg razgovora izrazila je ljutnju što je slučaj fizičkog napada na profesora uopće došao do medija.

Nijedna primjedba

– Odlučila sam ne davati izjave za medije. Ne znam zapravo što da kažem. Žao mi je što se to dogodilo, sve je to jako žalosno.

Ako već inzistirate, nedopustivo je da se netko od roditelja ušeće u školu i nasrne na kolegu profesora koji je zadobio fizičke ozljede. Nedopustivo je da se bilo tko od roditelja obraća medijima a da prethodno nije o konkretnom slučaju razgovarao s nekim iz vodstva škole.

Ponavljam, to što se dogodilo velika je nevolja za našu školu, a plod je određenih nesporazuma. Na koncu, mogu još samo dodati da je profesor B. S. svoj posao do sada obavljao savjesno – rekla nam je ravnateljica Čaleta, napominjući da od roditelja nije službeno zaprimila nijednu primjedbu na rad i ponašanje profesora informatike.

Istraga policije

Još je dodala da je fizički napad na djelatnika škole prijavljen policiji.

– Postupak naših djelatnika o događaju u šibenskoj osnovnoj školi je dovršen. Roditelj je odbio podnijeti prijavu protiv profesora u vezi s prijetnjama njegovu sinu. Protiv obojice, dakle protiv oca i protiv profesora, podnesen je prekršajni optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira – rekla je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Bivši ravnatelj škole Tomislav Crnogaća nije želio komentirati optužbe roditelja na račun profesora informatike.

– Ja sam u mirovini već jednu godinu i nekoliko mjeseci i uživam u njoj. Ne, ne bih o tome – rekao je Crnogaća.

Povisio sam glas, ali na drugog đaka, ovo je hajka!

– Roditelj koji me napao učinio je to ničim izazvan. Uopće nisam kontaktirao s njegovim djetetom, nego sam samo povisio glas na jednog drugog učenika. Učenik s poteškoćama u razvoju posve je netočno ovu situaciju prenio svome ocu. A ovaj je doslovce provalio u školu i udario me u kabinetu šakom u glavu dok sam radio program na računalu – izjavo je za Jutarnji profesor B. S.

Kategorički je odbacio optužbe o pozajmljivanju novca od roditelja za bolju ocjenu njihovoj djeci.

– To su najgnusnije moguće laži. Laži i laži. Iza ovakvih optužbi stoji prljava i podla hajka dijela roditelja, koji raznoraznim izmišljotinama žele diskreditirati mene, ali i ravnateljicu škole – rekao nam je nastavnik


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.