HNS-ovci prozvali pročelnicu Semiru Škugor da širi dezinformacije oko legalizacije

Petar Mišura i Vlatka Duilo ispred ŽO HNS-a reagirali su priopćenjem na, kako kažu, izjave pročelnice UO za prostorno planiranje i gradnju Šibensko-kninske županije Semire Škugor, a vezano za broj izuzetih i riješenih predmeta legalizacije nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru. HNS-ovcima je zasmetalo što Škugor ‘pokušava u javnosti stvoriti sliku da je Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada sama sebi svrha, te da ništa ne radi’.

-Imamo potrebu da javnost informiramo o stvarnom stanju predmeta kako gđa Semira Škugor ne bi dalje uznemiravala i dezinformirala građane Šibensko-kninske županije. U nastavku dajemo pregled broja izuzetih, riješenih i broja predmeta u obradi.

Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada (AZONIZ)

Stanje obrade dokumentacije  10.03.2015.

Šibensko-kninska županija:  UO Šibenik, Knin, Drniš, Rogoznica  i Grad Šibenik:

A/        U I. izuzimanju preuzeto 2900 predmeta ukupno, stanje obrade:

– 382 rješenja otpremljeno

– 104 predmeta plaćena naknada, pišu se pozitivna rješenja

– 21 predmet – piše se negativno rješenje

– 513 nacrta rješenja o naknadi još izdano (AZONIZ poslao nacrt JLU koja izdaje rješenje o obračunu naknade, po primitku tog rješenja i prispjeloj naknadi AZONIZ može izdati rješenje o izvedenom stanju)

Prethodno navedeni dio izdanih rješenja o izvedenom stanju i  izdanih nacrta rješenja za obračun naknade za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade  čini 34,45% preuzetih predmeta

-čeka se dopuna dokumentacije po 637 poslanih zaključaka o dopuni

Iz navedenog proizlazi da je u obradi bilo do sada 1657 predmeta od 2900 izuzetih predmeta, što čini 57,14% predmeta preuzetih I. izuzimanjem.

B/        U I. izuzimanju preuzeto 2400 predmeta iz UO Šibenik, Knin, Drniš, Rogoznica; stanje obrade:

– 339 rješenja otpremljeno

– 61 predmeta plaćena naknada, pišu se pozitivna rješenja

– 20 predmeta – pišu se negativna rješenja

– 393 nacrta rješenja o naknadi još izdano (AZONIZ poslao nacrt JLU koja izdaje rješenje o obračunu naknade, po primitku tog rješenja i prispjeloj naknadi AZONIZ može izdati rješenje o izvedenom stanju)

Prethodno navedeni dio izdanih rješenja o izvedenom stanju i  izdanih nacrta rješenja za obračun naknade za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade  čini 33,88% preuzetih predmeta

-čeka se dopuna dokumentacije po 474 poslanih zaključaka o dopuni

Iz navedenog proizlazi da je u obradi bilo do sada 1287 predmeta od 2400 izuzetih predmeta, što čini 53,63% predmeta preuzetih I. izuzimanjem.

C/  Grad Šibenik gdje je u I. Izuzimanju uzeto 500 predmeta, stanje obrade:

– 43 rješenje otpremljeno

– 7 predmeta plaćena naknada, pišu se pozitivna rješenja

– 1 predmet – piše se negativno rješenje

– 120 nacrta rješenja o naknadi još izdano (AZONIZ poslao nacrt JLU koja izdaje rješenje o obračunu naknade, po primitku tog rješenja i prispjeloj naknadi AZONIZ može izdati rješenje o izvedenom stanju)

Prethodno navedeni dio izdanih rješenja o izvedenom stanju i  izdanih nacrta rješenja za obračun naknade za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade  čini 34,20% preuzetih predmeta

-čeka se dopuna dokumentacije po 163 poslanih zaključaka o dopuni

Iz navedenog proizlazi da je u obradi bilo do sada 334 predmeta od 500 izuzetih predmeta, što čini 66,80% predmeta preuzetih I. izuzimanjem.

– U najmanju ruku čudno je kako pročelnica jednog županijskog Upravnog odjela nema komunikaciju s resornim ministarstvom, prvenstveno kako bi bila na usluzi građanima i kako bi im mogla pravovremeno dati traženu informaciju. Umjesto da radi svoj posao za koji joj isti građani daju plaću pročelnica se bavi politikantstvom, šireći dezinformacije i svako toliko izlazi sa samo njoj poznatim, neprovjerenim i neistinitim podatcima  – poručuju Mišura i Duilo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.