FOTO: ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA: Ovi šibenski osnovci bore se protiv nasilja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Jutros su Cinestarovu dvoranu u Šibeniku dupkom ispunili osnovci OŠ Jurja Dalmatinca te Katoličke osnovne škole. Riječ je, naime o nacionalnoj akciji ‘Živim život bez nasilja’ čiji je cilj ukazivanje na trajne posljedice nasilja, a u sklopu koje su učenici stvarali radove o toj osjetljivoj temi.

stop nasilju policija cinestar 14 151215

Jutros su najbolji radovi bili nagrađeni, a priznanja je šibenskim osnovcima dodijelila Nives Radić, ovogodišnja dvostruka prvakinja u savate boksu i kickboksu.

stop nasilju policija cinestar 7 151215

Desetoro  osmaša i osmašica iz OŠ Vidici Nives je uručila priznanje za tri izrađena plakata. –Vidimo puno ljudi, ali malo ljudskosti – upozorila je učenica Natalija. Priznanje je uručeno i Paoli Šupe, također iz Vidika, a njezin literarni rad ‘Život bez nasilja’ pročitala je mentorica Gordana Kokić.

stop nasilju policija cinestar 6 151215

stop nasilju policija cinestar 5 151215

Ive Čaleta Car, učenik OŠ Juraj Dalmatinac također je primio priznanje za esej ‘Miroljubivost i tolerancija potrebni su kao kruh i voda’ – Bili mi kršćani, Bošnjaci, Srbi, svi smo ljudi na sliku Boga’ – istaknuo je Ive, dodajući da nasilje svakodnevno viđamo – Nema razloga da prozivamo druge zato što su drukčiji, zbog stila odijevanja ili vjeroispovijesti – Na pitanje kako spriječiti nasilje među vršnjacima, Ive je odgovorio da se zajedno trebamo truditi biti tolerantniji.

David Kuvač dobio je priznanje za pjesmu protiv nasilja.

stop nasilju policija cinestar 9 151215

stop nasilju policija cinestar 11 151215

Učenice OŠ za balet i suvremeni ples pri OŠ Juraj Dalmatinac potom su izvele plesnu točku na pjesmu ‘Come as you are’ Nirvane čiji stihovi promiču toleranciju i jednakost.

Potom su učenici pogledali igrano-dokumentarni film posvećen tragično preminulom 17-godišnjem Miroslavu Tunjiću koji je prije pet godina smrtno stradao zbog posljedica nasilja. Film, koji je nastao u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta,  spoj je dokumentarnih i igranih snimki koje zajedno čine prezentaciju svega što je provedeno kroz nacionalnu akciju policije ‘Živim život bez nasilja’. Cilj cijele akcije je ukazivanje na trajne posljedice koje ostavlja nasilje te poticanje zajednice na angažman u izgradnji kulture nenasilja.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: