FOTO: Žirjani na Peškafondijadi prikupljali donacije za Niku Strikoman

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nedavno je na najudaljenijem nastanjenom otoku u šibenskom arhipelagu, na otoku Žirju održana Peškafondijada Žirje 2104 u organizaciji športsko – ribolovni klub DUT Žirje i Otočni sabor Šibensko – kninske županije.

Ovogodišnja Peškafondijada bila je humanitarnog karaktera.

– Ono što je važno za spomenuti je da su Žirjani i prijatelji Žirja, osim natjecateljskih i gurmanskih kvaliteta pokazali i veliko srce pa su tako svi sudionici na prigodnom domjenku donirali po trideset kuna, a sav prihod od donacija bit će uplaćen na račun obitelji trogodišnje Nike Strikoman iz Zatona kraj Šibenika koja boluje od tumora i kojoj je prijeko potrebno liječenje u Švicarskoj. Ovim putem pozvali bismo i ostale otočane na organizaciju sličnih događanja – poručuje tajnik ŠRK DUT Žirja, Joško Ercegović.

MARIO MIŠKIĆ ‘TATA – MATA’

Žirjanska Peškafondijada okupila je 25 Žirjana i prijatelja otoka koje ni jugo, koje je toga dana puhalo, nije spriječilo da daju sve od sebe i pokažu se u najbolje svjetlu kada su u pitanju vještine i tajne lova na lignje.

zirje za niku

-Sudionika je bilo svih generacija, a prvo mjesto pripalo je najstarijem sudioniku 74-godišnjem šjor Mariju Miškiću koji je ovaj put i službeno potvrdio tko je žirjanski ‘tata – mata’ za lignje. Osim diploma za prva tri mejsta, podijeljena su i priznanja za najstarijeg i najmlađeg sudionika, priznanje za doprinos organizaciji pa čak i za najljepšeg sudionika – obavještava nas Ercegović.

Pobjedniku je, osim diplome, dodjeljeno i pravo spremanja rižota od liganja, delicije koja je spravljena od dijela ulova, a kojom su se sudionici manifestacije gostili.

zirje za niku 1 zirje za niku 2

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: