FOTO: U vrtiću Šibenski tići održana radionica o prevenciji šumskih požara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U okviru projekta HOLISTIC, danas je u dječjem vrtiću „Šibenski tići“ održana radionica za djecu predškolskog uzrasta u cilju edukacije i podizanja svijesti o prevenciji šumskih požara.

dv tici

Župan Goran Pauk je objasnio mališanima o kakvom je projektu riječ te im podijelio bojanke kroz koje će učiti o očuvanju šume i što napraviti ukoliko dođe do požara.

– Vjerujem da vi već znate broj telefona koji je potrebno nazvati ukoliko uočite požar kako bi ovi naši hrabri momci došli i ugasili ga – rekao je župan te istaknuo da je svibanj mjesec zaštite od požara kad se brojnim aktivnostima želi potaknuti ljude i djecu da uče o zaštiti od požara i paze na naše šume, kuće i sve što nas okružuje.

dv tici1

dv tici2

Bojanka je izrađena kako bi mališane na prikladan način bolje upoznali s opasnostima koje vatra nosi, a osim toga autorica bojanke Zdenka Bilušić na uočljiv je način prikazala broj „112“ koji trebaju zvati u slučaju opasnosti ili nesreće.

dv tici4

Djecu su posebno obradovali predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šibenik prezentacijom vatrogasnog vozila i opreme koja se koristi prilikom gašenja požara.

dv tici3

Podsjetimo, „Holistički model integralne zaštite od šumskih požara – HOLISTIC“ je strateški projekt financiran iz pretpristupnog fonda Europske unije IPA Jadranska prekogranična suradnja, u kojem Šibensko-kninska županija sudjeluje kao projektni partner uz još 19 projektnih partnera iz Hrvatske, Italije, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Grčke. Raspoloživi budžet za Šibensko – kninsku županiju iznosi 440.478,11 €, od čega Europska unija sufinancira 85% cjelokupnog iznosa, a Fond za sufinanciranje projekata na lokalnoj i regionalnoj razini još dodatnih 9%.


Pratite nas i na društvenim mrežama: