FOTO: Studentice VUŠ-a rješavale problem nezaposlenosti mladih

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Studentice  Veleučilišta u Šibeniku Ankica Arbutina, Jelena Delić i Josipa Roca pohađale su trodnevnu edukaciju Upravljanja projektnim ciklusom koji CCI provodi u sklopu projekta “Akademija regionalnoga razvoja i fondova Europske unije”, a koji vodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i europskih fondova RH. To je samo jedan od dijelova Akademije regionalnoga razvoja i fondova Europske unije namijenjena udrugama studenata s područja Hrvatske.

Cijeli projekt  bio je namijenjen izobrazbi članova udruga studenata iz cijele Hrvatske, a ovaj trening pohađali su  predstavnici udruga studenata iz Dubrovnika, Vrbovca, Šibenika i Zagreba. Nakon uvodnog dijela o značaju lokalne zajednice u društvenom razvoju naše zemlje održano je kraće izlaganje o povijesti fondova EU u RH te se pristupilo konkretnom planiranju projektne ideje do analize kapaciteta i analize dionika, do same izrade logičke matrice. Voditeljica treninga bila  je Mirela Despotović.

studenti222

Pet udruga studenata predstavilo  je projektne prijedloge. Rješavali su  pitanja nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj, teškog zapošljavanja studenata nakon fakulteta, “staromodnog” pristupa održavanju tradicionalnih manifestacija, nejednake mogućnosti osoba s invaliditetom u pristupu sportskim sadržajima, kao i nekonkurentnost ruralnih područja na tržištu turizma.

Akademija se provodi već nekoliko mjeseci i imat će svečani završetak krajem godine. Javno predstavljanje cijelog projekta očekuje se  krajem listopada.


Pratite nas i na društvenim mrežama: