FOTO: Šibenski studenti u sklopu studijskog putovanja posjetili Novi Sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Uz podršku Veleučilišta u Šibeniku, Studentski zbor je organizirao svoje najveće studijsko putovanje dosad. Tijekom vikenda od 14. do 16. studenog 93 studenta Veleučilišta u Šibeniku stručnog i specijalističkog studija menadžment provelo je na Međunarodnom kongresu studenata turizma i hotelijerstva u Novom Sadu. Matija Blaće i Ankica Arbutina, organizatori putovanja, nam prenose svoje dojmove.

2

3

Organiziran od strane udruge Fortuns koja djeluje pri Fakultetu za sport i turizam (TIMS), kongres je okupio preko 500 profesora i studenata turizma iz jugoistočne Europe. Veleučilišta u Šibeniku je imalo najbrojniju delegaciju, a prisutni su bili i studenti iz Opatije, Splita, Kotora, Budve, Beograda, Portoroža i mnogi drugi. Organizatori su pripremili bogat program koji je posve zaokupio prisutne kroz sva tri dana.

9

Događanja su počela trosatnim razgledavanjem Novog Sada koje je završilo na tvrđavi Petrovaradin, drugom najvećem sačuvanom fortifikacijskom sustavu na svijetu iza Antwerpena i lokacijom poznatog festivala Exit. Slijedilo je otvaranje kongresa kojem je nazočio i zamjenik premijera Vojvodine, uz nastup tradicionalnog ženskog vokalnog sastava.

5

Idući dan u subotu održao se sam kongres, na temu „Najbrže rastući segmenti turizma“. Tijekom dana, imali smo prilike čuti međunarodne predavače na teme „Wellness turizam“, „Turizam događaja“ i „Avanturistički turizam“. Nakon tri izlaganja na svaku temu, održana je i panel diskusija u kojoj su se istaknuli i naši studenti. Posebno treba istaknuti dva škotska predavača na temu turizma temeljenog na organizaciji događaja, npr. koncerata, poslovnih skupova i kongresa, kao i studiju utjecaja festivala Exit na gospodarstvo i imidž Novog Sada. Sva predavanja su bila visoke kvalitete te su nam dala nekoliko ideja i za razvoj turizma u gradu Šibeniku, što je tema koju ćemo još obrađivati u budućnosti. Naravno, zabave na kraju svakog dana su bile istoj visokoj razini!

10

Na kraju, iskreno bi se zahvalili Veleučilištu u Šibeniku na podršci u organiziranju ovakvih studijskih putovanja, koja uvelike pomažu u stjecanju bitnih profesionalnih znanja i vještina. Čestitamo i organizatorima na sjajnom domaćinstvu, te se veselimo našem ponovnom susretu na nekom sličnom događaju. Možda u Šibeniku? Uz malo podrške, zašto ne?


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.