FOTO: Na Dan županije svečano uručene nagrade i priznanja Šibensko – kninske županije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Svečanu sjednicu Županijske skupštine na kojoj su podijeljene nagrade i priznanja pojedincima i udrugama povodom Dana županije, otvorio je danas u šibenskom kazalištu predsjednik županijske skupštine Nedjeljko Dujić.

dan zupanije nagrade (12)

– Proteklu godinu dana Županijska skupština odradila je veliki posao u cilju boljitka svih građana županije. Prije godinu dana s ovog mjesta pozvao sam odgovorne u Hrvatskoj da se prestanu baviti politikanstvom jer nam trebaju županije, gradovi i općine. Mi radimo svoj posao, a oni pričaju u prazno, priču koja ne doprinosi boljitku naroda, pa ih pozivam ponovo da se okane praznih priča. Vjerujem u Hrvatsku podijeljenu na županije i da će u njoj prevladati ozbiljno razmišljanje da je decentralizacija budućnost hrvatskog naroda. Vjerujem da će ova županija opstati i odraditi svoj posao – otpočeo je Dujić.

dan zupanije nagrade (9)

Župan šibensko – kninski Goran Pauk izvijestio je prisutne i rezimirao događanja pod ingerencijom županije,  podcrtavajući uspjehe u turizmu i obnovi tvrđava, čestitao svim žiteljima Dan Šibensko – kninske županije te naglasio važnost očuvanja županija kao upravnih jedinica.

– To su prirodne, povijesne cjeline koje građani podržavaju kao nositeljice regionalnog razvoja – naglasio je župan Pauk.

Josipa Rimac obratila se prisutnima u ime predsjednika Hrvatskog Sabora Željka Reinera i Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a.

dan zupanije nagrade (11)

– Posebna mi je čast slušati župana o svemu što je učinjeno u Šibensko – kninskoj županiji ali ne mogu prestati razmišljati o člancima koji se protežu po novinama o tome trebaju li nam županije ili ne. U klubu zastupnika imala sam potrebu reći da sve mjere koje je premijer prezentirao neće imati smisla ukoliko za nekoliko godina ne budemo imali veći broj stanovnika u Vukovaru ili Petrinji, Obrovcu, Kninu, Drnišu i ako će se te mjere odnositi samo na velike gradove. Hrvatsku čini i naša Dinara, i naša Krka, i naši otoci. Naša je obveza i briga da zagovaramo razvoj ovih područja u svim poljima, oni su Hrvatska i važno je da se svaki dio Lijepe naše razvija – rekla je saborska zastupnica Rimac.

dan zupanije nagrade (8)

Izaslanik predsjednice RH, Ante Sanader, čestitao je svima Dan županije prisjetio se poginulih branitelja ističući pritom Šibensko – kninsku županiju kao jednu od prvih u Hrvatskoj po broju poginulih branitelja. Složio se s prethodnicima o važnosti očitavanja županija kao upravno – teritorijalnih jedinica koje nemaju alternativu.

Biskup Ante Ivas istaknuo je važnost ljudi kao najveće dragocjenosti kako županije, tako i Hrvatske.

Župan Pauk i predsjednik Skupštine Nediljko Dujić podijelili su ukupno 13 priznanja,  grbova i plaketa Šibensko – kninske županije.

dan zupanije nagrade (14)

Nagrada Šibensko – kninske županije danas je dodijeljena Špiri Guberini  za životno djelo u umjetničkom i kulturnom promicanju Šibensko-kninske županije,  Mihovilu Grabiću – posmrtno, zbog zasluga za dugogodišnji dobrovoljni rad u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Drniš“ i na prostoru Šibensko-kninske županije,  Ivi Mikuličinu zbog iznimnog doprinosa u novinarstvu, a posebice u području glazbe gdje se istaknuo kao osnivač i voditelj popularnih klapa, autor više od sto pjesama , te dobitnik mnogih prestižnih nagrada i priznanja.

dan zupanije nagrade (7)

Grb Šibensko-Kninske Županije dodijeljen je Udruzi „Sv. Bartolomej“ Knin zbog iznimnog doprinosa u pružanju pomoći djeci, mladima i odraslim osobama s invaliditetom-smetnjama u razvoju, Malonogometnom klubu „Crnica“  zbog dvadesetpetogodišnjeg uspješnog rada i djelovanja tijekom kojih se Klub profiltrirao u nositelja kvalitete malog nogometa u Šibensko-kninskoj županiji, Hrvatskom planinarskom klubu „Sv. Mihovil“ Šibenik  zbog promicanja vrijednosti zdravog života među mladima, zaštiti kulturnih i prirodnih vrijednosti Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, te brojnih športskih aktivnosti,  Muškoj klapi „Zvono“ Kistanje zbog iznimnog glazbenog i kulturnog doprinosa kojim promovira Općinu Kistanje i Šibensko-kninsku županiju  te Košarkaškom klubu DOŠK-Drniš (zbog iznimnog doprinosa u razvoju športa i 42. obljetnice utemeljenja, brojnih natjecateljskih nastupa te predstavljanja Grada Drniša i Šibensko-kninske županije.

dan zupanije nagrade (6)

Plaketa Šibensko-kninske županije dodijeljena je  Studentskom zboru Veleučilišta u Šibeniku zbog iznimnog doprinosa u kvaliteti studiranja u Šibeniku, postizanju domaćeg i međunarodnog imidža VUŠ-a i time samog Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, te prepoznatljivosti Šibenika kao studentskog grada,  Vodičkoj glazbi, Vodice zbog devedesetogodišnjeg djelovanja i iznimnog doprinosa u kulturnim i obrazovnim aktivnostima, te razvoju turističke ponude Grada Vodica, Vedranku Šikiću-Balara zbog iznimnog doprinosa u kulturnom i glazbenom izričaju Šibensko-kninske županije,  Kulturno-umjetničkom društvu „Zora“ Betina zbog doprinosa u očuvanju i njegovanju narodnog te promicanja pučke i kulturne baštine kroz folklor diljem Domovine i šire i  Vugi Marin zbog poticanja osnivanja folklornih udruga, te doprinosa u očuvanju tradicijske kulture i običaja Šibensko-kninske županije.

dan zupanije nagrade (4)

 

dan zupanije nagrade (2)

Svečanu sjednicu Županijske skupštine uveličali su i učenici glazbene škole Ivana Lukačića Nina Lucija Perina na violončelu, Lana Blanšić na violini, Šime Buha na glasoviru te Antonio David Perina na saksofonu.

dan zupanije nagrade (13)


Pratite nas i na društvenim mrežama: