Kulinarski event je svoja vrata na Mediteranskom vrtu otvorio jutros u 9 sati, te svi Šibenčani koji se nađu u gradu danas, ali i sljedeća dva dana, mogu razgledati brojne štandove s domaćim proizvodima i ponudama lokalnih obrtnika. Kulinarski program je započeo u 10 sati uz voditeljicu Ivanu Orešić, novinarku i autoricu. Ivana je predstavila svoju knjigu recepata „My Dalmatia – tastes, savours and colors“, a uz nju smo imali priliku vidjeti četiri simpatične ‘nonice’ na djelu. Nonice su zasukale svoje rukave i gledateljima pokazale sve tajne pripreme tradicionalnih uštipaka i fritula, uz degustaciju gledatelja.
S početkom u 12 sati počelo je predavanje ‘Eko-mediteranska prehrana i zdravlje’ gospodina Željka Petrovića, direktora Centra izvrsnosti George Mateljan, baziran u Splitu.
Odmah nakon g. Petrovića s početkom u 13 sati uslijedilo je predavanje Jelene Petrov, savjetnice za pripremu i provedbu projekata financiranih iz sredstava EU pod nazivom ‘Ekološka poljoprivreda-poslovna prilika za mlade’.
Kao što i vidimo, Mediteranski trg je aktivan cijeli dan, a svi zainteresirani mogu danas posjetit trg i popratiti nastavak programa uz kulinarski show ‘Nisko-energetsko kuhanje’ uz kuhara Jeremy Girvana, te brojne druge evente. Više detalja možete pogledati na linku.