FOTO: Konj Indiano Šubićevac zamijenio Sinjem: Šibenčanin Ante Juras sinjskoj djeci poklonio konja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Osmogodišnji križanac hafingera i šetlandskog ponija, konj Indiano, ovih dana Šubićevac je zamijenio sinjskim hipodromom.

Umjesto šetnje i nošenja djece na svojim leđima oko Šubićevca, tvrđave Barone i Svetog Ivana, te drugim lokacijama u Šibeniku gdje je to do sada činio, ovaj ljepotan na svojim leđima ubuduće će nositi djecu i mlade kojima je potrebno terapijsko jahanje na sinjskom hipodromu.

Naime, prije nekoliko dana Šibenčanin Ante Juras, koji potječe iz stare šibenske težačke obitelji, odlučio je, kako kaže, svog ljubimca Indiana pokloniti Sinjanima. Na to se odlučio jer nije uspio ostvariti svoju davnu želju, a to je organizacija terapijskog jahanja za šibensku djecu.

indiano03

Ovaj poklon sa zadovoljstvom su prihvatili članovi Konjičkog galopskog kluba ‘Alkar’, pa se tako Indiano sada udomaćio na sinjskom hipodromu. Prilikom rastanka sa svojim mezimcem šjor Ante Juras Sinjanima je dao jedan uvjet, a to je da terapijsko jahanje u kojem sudjeluje njegov Indiano mora biti besplatno, piše sinjski portal Ferata.hr

Kako se Indiano prilagodio na sinjskoj ariji provjerili smo na njegovoj novoj adresi, sinjskom hipodromu. U društvu tajnika KGK Alkar Mirka Penića, Mladi Sinjani Vedran Šimić, Ante Vrdoljak Colo i Tino Penić uređuju i čiste oko štale, te pripremaju i njeguju novog ljubimca za nadolazeće dane kada će krenuti s terapisjkim jahanjem.

‘U prvom redu zahvalio bi se gospodinu Anti Jurasu što nam je poklonio Indiana. Do njega smo došli preko naših sinjskih prijatelja. Svaki dan na hipodrom dolazi dosta mladih vidjeti ga i s nestrpljenjem čekamo malo ljepše vrijeme kako bismo počeli sa školom jahanja. Pored Indiana tu je i kobila Camillin, a u planu nam je nabavka još jednog konja za preponsko jahanje. Naš je cilj osposobiti polaznike za samostalno jahanje i kroz stalni rad u školi jahanja zainteresirati ih za aktivno bavljenje konjičkim sportom’, kazao je Penić naglašavajjući kako se uz učenje mladih u školi jahanja želi i poticati aktivno sudjelovanje svih članova i prijatelja Kluba, a posebno mladih u odgojno obrazovnom procesu.

indiano04

Penić ističe kako će na tragu želje dosadašnjeg vlasnika Indiana Ante Jurasa, ali i prema odluci čelništva KGK Alkar, škola jahanja biti besplatna za djecu Grada Sinja.

‘Smatramo kako je to moguće realizirati i želimo na ovaj način podjeliti naše znanje s našim sugrađanima i njihovom djecom, a isto tako ćemo s konjičkim edukativnim aktivnostima aktivno sudjelovati u radu budućeg veteranskog centra u Sinju’, naglasio je na kraju Mirko Penić, pozivajući sve one koji na bilo koji način mogu pomoći u radu Kluba da im se pridruže, u cilju boljeg razvoja konjičkog sporta i konjičke industrije, kako na sinjskom tako i na području cijele Hrvatske.

Penić je naglasio kako će škola jahanja početi za oko mjesec dana, kada dođu ljepša vremena, a cijeli taj proces učenja u školi jahanja odvijat će se pod paskom iskusnog trenera Damira Vukasovića.

IZVOR/FOTO: Ferata.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.