FOTO: Gradonačelnik i direktor Vodvoda obišli radove na izgradnji šibenskog kolektora

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski gradonačelnik Željko Burić u pratnji direktora Vodvoda i odvodnje Mihe Mioča obišao je jutros radove na izgradnji kolektora za jugoistočni dio Šibenika. Izvođač radova je austrijsko/hrvatski konzorcij ‘Swietelsky-Končar’. Direktor Vodvoda izvijestio je kako su u tijeku radovi na tri komponente, izgradnji crpne stanice u Ražinama, potom tlačnog cjevovoda od crpne stanice do TLM-a/Borodmerkura te izgradnji kolektora od Dalmarea do crpne stanice Mandalina. Upravo će taj posljednji dio, kanalizacija od Dalmarea do Mandaline biti prva gotova.

-Za dva do tri mjeseca taj je dio gotov, a značit će i konačno rješenje stalnih poplava rotora u Mandalini – kazao je Mioč.

radovi na kolektoru miho mioc razine5

radovi na kolektoru miho mioc razine3

Glavna crpna stanica u Ražinama nakon izgradnje primit će kanalizacijske cijevi gotovo 2,5 tisuće kućanstava Ražina i Ražina Donjih te industrijske zone Podi koji će se prvi spojiti na kolektor, a krajnji rok je kraj 2016. godine.

Nakon toga, uslijedit će spajanje kućanstava Brodarice, Podsolarskog i Krapnja. Prema Miočevim riječima, taj dio je u fazi projektiranja, a natječaj se očekuje iduće godine.

-Kao što vidite radovi su opsežni, strojeva ima puno kao da radimo autocestu. Nemamo problema s izvođačima, a nadamo se da ni oni nemaju problema s nama kao investitorom – poručuje Mioč.

radovi na kolektoru miho mioc razine1

Šibenski gradonačelnik također naglašava kako je posrijedi ogroman projekt, no ne po veličini investicije i obimu radova već onom što će Šibenik dobiti.

-Dajemo urbane uvjete velikim gradskim četvrtima. Brodarica bazira svoj razvoj na turizmu, a u ovom trenutku odvodnja funkcioinira po principu koji, u najmanju ruku, nije dopustiv. Završetkom projekta velike gradske četvrti, ogroman broj kućaanstava bit će spojen na sistem pročistača, a industrijska zoni Podi bit će prva u Hrvatskoj koja će imati takav sistem odvodnje – poručuje Burić.

radovi na kolektoru miho mioc razine6

Podsjetimo, projekt izgradnje sustava odvodnje otpadnih voda za jugoistočni dio Šibenika vrijedan je 10 milijuna eura, a Vodovod je za njega dobio kredit EBRD-a. Čak 90 posto kreditnih obveza preuzele su Hrvatske vode, a 10 posto šibenski Vodovod i odovodnja


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.