FOTO: Garancija za mlade: Ministar Mrsić predstavio u Šibeniku nove mjere poticaja za zapošljavanje mladih

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić predstavio je danas u Gradskoj knjižnici u Šibeniku  novosti vezane uz mjere aktivne politike zapošljavanja koje se provode u sklopu programa ‘Garancije za mlade’, te je dao informacije o fiskalnim olakšicama koje poslodavci mogu koristiti prilikom zapošljavanja mladih osoba.

mrsic222– Svim osobama mlađim od 30 godina koje završe obrazovanje, bez obzira jesu li već na Zavodu za zapošljavanje ili nisu, država je dužna u roku četiri mjeseca ponuditi zapošljavanje, vježbeništvo, dodatno obrazovanje ili neke druge pogodnosti. Garancija za mlade sadrži niz olakšica za poslodavce u realnom sektoru, među kojima su manja porezna davanja i subvencioniranje plaća od 50 do 70 posto. To je samo dio onog štu u okviru programa nudimo- rekao je u Gradskoj knjižnici ministar Mrsić.

mrsic555Pohvalio je i odličan uspjeh programa zapošljavanja mladih ‘1600’, koji je u međuvremenu porastao na 2400 kuna, a skoro 60 posto mladih koji su na taj način došli do prvog posla i nastavili su raditi kod istog poslodavca.

– Sve te mjere su od izuzetne važnosti za cjelokupno Hrvatsko gospodarstvo, pgotovo kad znamo da smo po broju nezaposlenih mladih osoba pri samom vrhu u Europskoj uniji- dodao je Mrsić.

mrsic666Skup je okupio jako puno ljudi, uz gradonačelnika Željka Burića, Luku Petrinu iz HZZZ-a i predsjednika županijske komore Ivana Sože, došlo je i jako puno mladih ljudi. Kako doznajemo, poziv na skup poslan im je i s biroa.

mrsic333


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.