FOTO: Dan otvorenih vrata Studija energetike: Studenti, vaš uspjeh opravdao je otvaranje ovog studija!

Vrata dislociranog preddiplomskog sveučilištnog Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu bila su danas otvorena za šibenske maturante.  Nakon slobodnog obilaska učionica i laboratorija te razgovora sa studentima uz demonstraciju pokusa u laboratoriju, zainteresiranima su se okupili Rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Damir Boras i šibenski gradonačelnik, Željko Burić.

studij energetike dani otvorenih vrata 050516 2

Damir Boras istaknuo je zadovoljstvo zbog ostvarene suradnje dvaju gradova na akademskom planu.

studij energetike dani otvorenih vrata damir boras 050516 1

– Iznimno sam ponosan i zadovoljan zbog Studija energetike u Šibeniku. Sveučilište u Zagrebu dati će sve od sebe da ovaj Studij ima svoju budućnost – kazao je Boras.

studij energetike dani otvorenih vrata 050516 3

Gradonačelnik Burić podsjetio je na težak i mukotrpan put od začetka do realizacije ideje, koja se rodila na kavi s profesorom i ravnateljem šibenske privatne gimnazije, Zvonkom Pešićem.

– Nastavak akademskog projekta ostvarit će se kroz drugi i treći studij, koji će se drukčije financirati, ali uz potporu Sveučilišta u Zagrebu – rekao je gradonačelnik, istaknuvši značaj dislociranog studija u Šibeniku zbog novog pristupa edukaciji i konceptu obrazovanja.

studij energetike dani otvorenih vrata 050516 4

– Zadovoljan sam zbog rezultata studenata u zimskom semestru. Upravo su studenti potvrdili uspjeh Studija i opravdali činjenicu da nismo pogriješili s njegovim otvaranjem. Studenti su budućnost ovog studija, a prva generacija je daleko najvažnija. Opravdali ste naš koncept i hvala vam! Studijem je Šibenik odredio svoju budućnost – nije skrivao zadovoljstvo gradonačelnik Burić.

Podsjetimo, Studij su upisala 42 studenta, od čega ih je 29 vrlo uspješno s gotovo svim položenim ispitima.

– Sljedeće godine očekujemo oko 50 novih studenata – najavio je voditelj studija, prof. Marko Delimar.

studij energetike dani otvorenih vrata marko delimar 050516 1

 

– Na studijima koji proglase Studij energetike srodnim studijem, šibenski studenti moći će upisati masters, odnosno diplomski studij, a mi ćemo se pobrinuti da vam to omogućimo na što široj razini – složni su bili prof. Delimar i rektor Boras.

Nakon obilaska prostorija studija i obraćanja studentima, uslijedilo je predavanje prof. Delimara ‘Pogled u prošlost’ o prvom višefaznom elektroenergetskom sustavu na Krki 1895. godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.