FOTO: Ana Gojanović Rakić u Johannesburgu primila prestižnu nagradu za ‘Hodajući kolegij’

Pročelnica Ureda gradonačelnika Šibenika Ana Gojanović Rakić primila je sinoć u Johannesburgu prestižnu nagradu IPRA Golden World Award 2015 u kategoriji javni sektor, za svoj projekt ‘Hodajući kolegij’. Kako je Ana napisala na svom Facebook profilu, nagradu za ‘Hodajući kolegij’ primila je iz ruku predsjednice IPRE dr. Amybel Sanchez.

Kako je prilikom objave dobitnika prestižne nagrade za Šibenski portal kazao gradonačelnik Šibenika Željko Burić, projekt ‘Hodajućeg kolegija’ omogućio je predstavnicima gradske uprave da na licu mjesta porazgovaraju sa sugrađanima o problemima koji ih muče u njihovim četvrtima.

ana 1portal

ana 2portal

– Mogu reći da nam je on uvelike pomogao u našem radu te da smo već riješili mnoge komunalne i ine probleme koje smo ovim putem detektirali. Upravo je to ono što ovaj projekt čini još vrjednijim, a drago mi je da je svjetska struka dodjelom ove nagrade to i potvrdila –  kazao je tada Burić.

Pročelnica Ureda gradonačelnika Ana Gojanović-Rakić, nositeljica projekta i autor prijave za GWA, isticala je tada kako je praksa ‘Hodajućeg kolegija’ poboljšala internu komunikaciju između zaposlenika šibenske gradske uprave te podignula učinkovitost njihova rada.

– Vjerujem kako je IPRA-in žiri prepoznao koliko ovaj projekt doprinosi transparentnosti rada gradske uprave, posebice u odnosu prema građanima, mjesnoj samoupravi i predstavnicima medija. Ovim projektom oni su naši sugovornici pod jednakim uvjetima; kroz otvorenu komunikaciju mogu pitati, predlagati, kritizirati i to na licu mjesta, odnosno lokaciji koja je predmet obilaska hodajućeg kolegija. Doslovce dolazimo pred njihov kućni prag kako bi ih poslušali i pokušali riješiti njihove, odnosno naše zajedničke, gradske,  probleme – istaknula je nakon proglašenja pobjednika Gojanović-Rakić.

IPRA je vodeća je globalna udruga stručnjaka za odnose s javnošću kojoj je cilj unapređenje struke te poticanje otvorenih i transparentnih komunikacijskih aktivnosti i razvoja etičnosti. Postavljene ciljeve IPRA ostvaruje kroz mnoge aktivnosti; organizacijom intelektualnog vodstva na globalnoj razini, razmjenom profesionalnog iskustva, edukacijom novih članova kao i kontinuiranim nagrađivanjem najboljih programa u odnosima s javnošću kroz IPRA Golden World Awards for Excellence.

Projekt Hodajućeg kolegija, podsjetimo,  dobitnik je glavne nagrade – Grand Prix -Hrvatske udruge za odnose s javnošću u javnom sektoru za 2013. godinu.

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.