Evo koje će četvrti u Šibeniku prve dobiti čipirane kante za smeće

Pratite nas i na društvenim mrežama:

– Pilot projekt izdvojenog prikupljanja komunalnog otpada i naplate istog prema volumenu starta za nekoliko mjeseci – potvdio nam je to voditelj operativnog sektora Gradske čistoće, Neven Periša.

Projekt je vrijedan 800 tisuća kuna, glavni su nositelji Grad Šibenik i Gradska čistoća, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira ga s 40 posto.

ČIPIRANE KANTE ZA SMEĆE

– Kante za odvajanje otpada već su spremne, a građanima će se za nekoliko mjeseci podijeliti po dvije:  jedna za miješani komunalni otpad i druga za ambalažu poput plastike i stakla. Kante će biti čipirane i uskoro se otvara natječaj za onoga tko će implementirati taj sustav obrade podataka i praćenja količine volumena otpada. Otpad će se odvoziti nekoliko puta mjesečno, ovisno o količini prikupljenog otpada. Sve ovisi o informacijama s terena, radit će se prema potrebi – objašnjava  Periša.

Kante za odvojeno prikupljanje otpada tako će dobiti kućanstva u Prukljanskoj, Trtarskoj i Gavanovoj ulici  te domovi u Ražinskoj ulici na Brodarici. – Dugoročni cilj ovog projekta je obuhvatiti cijeli grad i komunalni otpad naplaćivati prema volumenu –

Na pitanje kako će se riješiti ovaj problem u staroj gradskoj jezgri, Periša odgovara da za sve postoji riješenje pa tako i za to – To se može riješiti na način da se otpad odvaja  u posebne vrećice, mogu se postaviti podzemni kontejneri, a može se pogledati kako taj projekt funkcionira u drugim gradovima – zaključio je Periša.


Pratite nas i na društvenim mrežama: