Do nedjelje se još možete prijaviti za utrku karića Tri bogena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prijave za utrku karića ‘Tri bogena’ koja će se održati 1. svibnja traju do nedjelje, 26. travnja, a organizatori još jednom pozivaju sve one koji se nisu prijavili da to učine i sudjeluju u utrci. Oni koji se ipak neće odvažiti na vožnju pozvani su da svojim prisustvom obogate ovo zanimljivo događanje.

O tome kako se rodila ideja o utrci karića, priča njezin idejni začetnik, Darko Relja-Ritmo.

– Odmah u početku svoja sam razmišljanja podijelio sa gospodinom Borisom Belamarićem i utrka karića pala je na plodno tlo. Nisam ni sumnjao u to. Vizionari se uvik lako i brzo pripoznaju. U samo se jednoj sitnici razlikuju oni koji samo pripoznaju i imaju ideje i oni koji svoje ideje provedu u djelo. Ne treba naglašavati kojih vizionara ima više.

Pošto u našem malom mistu uvik ima više opcija, tako je i u auto i karting sportu. Auto i karting savez grada Šibenika koji okuplja AKK Šibenik, AKK Sviki i AKK Baldekin odmah je reagirao, dok je ideja još bila u povoju, i sa Belamarićem se rodila ideja tradicionalne utrke, a da bi to imalo i težinu i da ne bi ostalo samo na ričima, odmah je i dogovoren pehar koji bi bio prelazni i svake bi godine trebao krasiti vitrine generalnog pobjednika utrke.

Njegovo ime s ponosom će biti ugravirano na peharu za buduća pokoljenja. Za graviranje se odmah ponudio Dragoje i dogovor je time bio okončan. I tako smo ideju pretvorili u praksu.
Ne treba ni naglašavati da se u budućnosti moja malenkost drznula razmišljati i o prvenstvu svijeta kao i o zaštitnom prepoznatljivom događaju u gradu Šibeniku, smjelo uz bok Šansoni, Dječjem festivalu, Disco gimnaziji..

Ne bi li bilo lipo povezati trku karića s našim malim, ludim i smišnim gradom, lipin kao bombonijera i opaljenom mladošću pozitivnog adrenalina i onim starim šibenskim dišpetom koji nas krasi stoljećima – završava Darko Relja-Ritmo.


Pratite nas i na društvenim mrežama: