Burić povukao ručnu: Nisam rekao da podržavam buntovnike, Dujić poručio: Nema raskola u HDZ-u

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Predsjednik šibenskog HDZ-a Željko Burić u razgovoru za Šibenski portal kazao je danas kako nije rekao da podržava HDZ-ove europarlamentarce koji su se usprotivili inicijativi šefa stranka Tomislava Karamarka u rušenju premijera Oreškovića.

Tvrdi kako je njegov glavni stav da se novi izbori trebaju spriječiti jer Hrvatska nema vremena za novi izborni ciklus.

-Dakle, da bude jasno.  Treba napraviti sve da Vlada opstane i da ne dođe do novih izbora. Za taj ciklus mi nemamo vremena jer bi zakrčili sve velike projekte među kojima su i oni šibenski poput tvrđave sv. Ivana,  palače Galbiani, stanova POS-a, čvora Meterize…HDZ je dovoljno moćna i svjesna stranka da neće zanemariti nacionalne interese kako bi zaštitila interes pojedinca. Pri tome nikog ne imenujem, taj pojedinac može biti bilo tko, na bilo kojoj funkciji – ističe Burić.  Nastavlja kako o aferi ‘konzultantica’ nema ‘nikakav stav niti mišljenje niti ga može imati jer nema nikakvih podataka o tom slučaju’.

-Sačekat ću mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i prihvatiti njihov stav kakav god on bio – zaključuje Burić.  Njegovo se razmišljanje, nastavlja, ne kosi s onim predsjednika ŽO HDZ-a Nediljka Dujića te nema nikakvog govora o raskolu unutar šibensko-kninskog HDZ-a.

-Burić nigdje nije rekao da podržava ove ili one, buntovnike ili ne…Razmišlja isto kao i svi ostali, situacija se mora riješiti čim prije.  Ima i pomaka k tome, Karamarko je jučer kazao da ima namjeru odstupiti ako to učine i Petrov i Orešković što smatram vrlo konstruktivnim prijedlogom – kazao nam je Dujić. Na pitanje kako komentira jučerašnje pismo HDZ-ovih europarlamentaraca koji su se otvoreno suprotstavili Tomislavu Karamarku Dujić odgovara:

-To samo dokazuje da smo mi demokratska stranka u kojoj svatko ima pravo na svoj stav i razmišljanje.


Pratite nas i na društvenim mrežama: