Baranović poručio Buriću i Vidoviću da pate od demencije i izjasnio se o projektu uređenja Poljane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prošlo je previše vremena. Odustajanje od gradnje garaža u našem gradu odustajanje je o stare gradske jezgre. Na gradnju garaža u Šibeniku više se ne može čekati, ali ipak ne pod svaku cijenu – poručio je danas pred prestavnicima medija Petar Baranović, gradski vijećnik i dopredsjednik Narodne stranke- Reformisti ističući da to ipak ne bi smjelo ići na teret gradskog proračuna.

–  Ipak, prije ulaska u jednu takvu investiciju treba iskoristiti varijantu ulaska privatnog kapitala u projekt koji bi, u slučaju da ga gradi Gradski parking, predstavljao veliko financijsko opterećenje za gradski proračun, a da ne govorimo o enormno visokom kreditu koji bi Gradski parking zbog uređenja trebao vraćati – poručio je Baranović koji je priliku iskoristio i da se osvrne na lokalne izbore koji nam dogodine predstoje.

– S predizbornom kampanjom, starta i parada političkih sujeta, a tu je i početak demencije. Brzo se zaboravi što je rečeno. Burić je tako bio žustri protivnik ideje o uređenju Poljane s tri etaže podzemne garaže, a sada je hvali na sva zvona i želi tri etaže. Franko Vidović je, s druge strane, bio za gradnju jedne etaže, a sad je protivnik gradonačelnikove ideje. Dovoljno su se proteklih godina mijenjala mišljenja o ideji podzemne garaže na Poljani i vrijeme da se po pitanju parkirnih mjesta nešto konačno i poduzme, ali na pravi način – rekao je Petar Baranović koji se jednim dijelom slaže sa svakim od njih, ali upozorava da se turizam kao temeljna gospodarska grana ne može planirati ako ne stvaramo potrebnu infrastrukturu.

Ne možemo, kaže, više tolerirati ovu improvizaciju od projekta uređenja Poljane, niti dopuštati da se Šibenčani i turisti koji u staroj gradskoj jezgri došli ostaviti novac vrte u krug uzaludno tražeći parkirno mjesto. Ali, ne treba ni riskirati.

– Vrijeme je da se raspiše javni poziv potencijalnim privatne investitore za ovaj projekt. Cijene bi pritom trebale biti jasno definirane na način da se zaštite građani grada.

Nitko mi ne može tvrditi da, primjerice, mirovinski fondovi u Hrvatskoj ne bi imali interesa uložiti u gradnju takvog objekta ako bi od grada dobili dugogodišnju koncesiju koja bi im u nekom vremenskom periodu nakon isplate investicije jamčila stabilan i siguran godišnji doprinos u milijunima kunama – poručio je Baranović aktualnoj vlasti


Pratite nas i na društvenim mrežama: