Antičević Marinović i službeno odlazi u Ustavni sud, Franko Vidović dolazi na njezino mjesto u Sabor?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hrvatski sabor danas je glasovao o deset novih kandidata koji ulaze u Ustavni sud.Nova sutkinja Ustavnog suda bit će Ingrid Antičević Marinović, a u njezinu saborsku klupu sjesti bi trebao Franko Vidović. On je, naime, na izbornoj listi za IX. izbornu jedinicu SDP-a i HNS-a bio peti na listi, odmah nakon zadarske SDP-ovke.

Sam Vidović to nam još nije želio potvrditi jer čeka, kako kaže, da se ispuni sva potrebna procedura. Ipak, konačni sud tko će umjesto Zadranke u Sabor, hoće li to biti Vidović ili ne, reći će šef stranke Zoran Milanović.

Šef šibenskog SDP-a, s druge strane, prokomentirao je situaciju oko izbora sudaca za Ustavni sud, ali i aktualno obraćanje premijera Tihomira Oreškovića.

-Dvije najveće stranke na izboru ustavnih sudaca pokazale su da imaju odgovornost prema državi. Evidentno je da bez izbora sudaca ne bi bilo moguće provesti izbore do kraja jer ne bi imali konačne rezultate. Izbjegnuto je da dođe do kompletne blokade u sustavu, pogotovo kada se u obzir uzme košmar koji vlada u izvršnoj vlasti. Nonsens je da osoba koju građani nisu birali na izborima poziva dvojicu šefova stranke koji su prošli na izborima da podnesu ostavku – smatra Vidović.

Osim Antičević Marinović u Ustavni su odlaze: Marijo Jelušić, Miroslav Šumanović, Branko Brkić, Davorin Mlakar, Snježana Bagić, Josip Leko, Lovorka Kušan, Rajko Mlinarić te Andrej Abramović.


Pratite nas i na društvenim mrežama: