Zabava u Solarisu

VIDEO Prije 30 godina Panika je razvalila s punk verzijom ‘Zdravo maleni’. U prvim redovima su se ‘pogali’ poznati šibenski glazbeniciFoto: Screenshot/YouTube

Zdravo Maleni, himnu Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, prije 30 godina na maturalnom plesu u Solarisu odsvirali su momci iz ondašnje popularne srednjoškolske grupe Panika. U prvim redovima bilo je mnogo danas poznatih lica, mahom glazbenika kao što su Krešo Mikulandra iz prvog punk benda u Šibeniku, Anargy language, kao i Kristijan Goja iz Dok Analog X-a.

Snimku je na svoj YouTube kanal postavio Hrvoje Gunjača, HRT-ov dopisnik iz Šibenika, a na Facebooku objavio Ante Stošić, poznati gitarist i profesor gitare u Glazbenoj školi Ivana Lukačića.

– U bendu Panika smo svirali Hrvoje Gunjača na basu, Dejan Ivanovski, koji je bio vokal, ja na gitari i Rino Ninić na bubnjevima. Godinu dana poslije na bubanj je došao Pipe, odnosno Laurent Doudous i Božidar Čulav na bas. Na ovoj snimci smo bili srednjoškolci i svirali na našem maturalnom. Zašto Zdravo maleni? Ma iz zafrkancije – kazao nam je Stošić.

Panika je djelovala od 1986. do 1990. godine, a svirali su većinom svoje stvari u stilu Novog vala, no bilo je i obrada. Nakon raspada Panike, Stošić je osnovao Close Distance s Ivanovskim koji je bio prilično utjecajan bend na šibenskoj sceni ratnih devedesetih godina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.