TONKO MIKULANDRA: Šibenski ‘Zatrpane’ postaje dom elektronskoj glazbi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenik u prosincu dobiva još jedan festival. Radi se o Nox festivalu, projektu s misijom oživljavanja klupske scene i promocije elektronske glazbe, iza kojeg stoji Tonko Mikulandra, inače organizator sada već svima poznatog Sweet sound of summer projekta koji se već godinama održava svakog prvog vikenda u kolovozu na Jadriji. Nox festival održat će se u subotu 6. prosinca u šibenskom Importaneu, ili kako mu Šibenčani tepaju Zatrpaneu, drugi je dan festivala zakazan tri tjedna kasnije, 27. prosinca, a predviđeno je da program traje od 21 do 4 sata ujutro. Za takav su se koncept odlučili, kaže, jer su smatrali kako bi dva dana za redom ljudima bila previše, i publici, i stanarima okolnih zgrada.

ZANIMLJIV PROSTOR

– Ideja o festivalu posvećenom elektronskoj glazbi odavno je postojala u mojoj glavi, samo je postojalo i pitanje prostora. Takozvani Importane bila je tek jedna od planiranih lokacija i zapravo sam mislio da će ona zadnja biti moguća, no prevario sam se. Grad je bio više nego korektan, dali su nam prostor, rekli da ga iskoristimo što je najbolje moguće i vratimo u stanju u kakvom smo ga preuzeli. Moram stoga zahvaliti i njima i Turističkoj zajednici kao glavnim sponzorima projekta. Inače, prostor je sam po sebi jako zanimljiv za održavanje takvih događanja, a i vrijeme je idealno da malo ‘prodrmamo’ Šibenik koji, ruku na srce, nakon bogatog ljeta, zimi utone u letargiju. Osim toga, nedostaje nam jedan festival takvog tipa, elektronika je u Šibeniku zanemarena – priča Mikulandra o motivima pokretanja Noxa.

Uz dobru glazbu, najavljuje i originalan vizualni element festivala, budući da je on jedan od troje osnivača Varoš Medie, tvrtke koja se u prvom redu bavi video-projekcijama, a koje ste imali prilike vidjeti na festivalima poput Terranea i SuperUha.

ZANIMLJIV LINEUP

– Po prvi puta radit ćemo 3D mapiranje, a za čitav vizualni dio zadužen je Ante Šmit. Što se line up-a tiče, stvarno ne mogu reći koji je izvođač bolji od kojeg. Za prvi dan zakazani su Sergej Snoze, zagrebački DJ koji je na sceni prisutan kao umjetnik, DJ i promotor već dugi niz godina. Vlasnik je zagrebačkog kluba Sirup, a od 2007. do 2009. godine bio je partner u kultnom pirovačkom klubu Porat. Joma Maja DJ-ica je iz Banja Luke koja je prije tri godine započela svoju DJ karijeru, a bilježi sve više zapaženih nastupa tako da možemo reći da njezino vrijeme tek dolazi. Ovakav događaj ne bi mogao proći bez poznatog šibenskog DJ-a Mladen – TimE koji je svoju glazbenu karijeru započeo dok mnogi u Šibeniku još nisu znali što je elektronska glazba, a na sceni je preko 20 godina – otkriva Tonko glazbene detalje festivala.

Line up druge večeri festivala još uvijek se drži u tajnosti, a najavljuje tek da će se raditi o večeri nešto ‘tvrđeg’ zvuka. Cijena ulaznice simboličnih je 30 kuna, a ista će biti i na dan festivala, pa Tonko poziva sve Šibenčane, a u prvom redu ljubitelje te vrste glazbe da dođu i podrže šibensku elektronsku scenu.

– Bude li odaziv dobar, Nox festival imat će svoju budućnost i u idućoj godini – zaključuje Mikulandra.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.