ŠIBENIK OPET IMA CD SHOP: ‘Istinski ljubitelji glazbe u ovom gradu itekako postoje’

Sjećate se vremena kada smo, izlaskom novog albuma omiljenog nam glazbenika ili benda, trčali prvo u CD shop po vlastiti primjerak, pa onda kući kako bismo ga konačno preslušali, a albumi su u našim vitrinama imali posebno mjesto?

U međuvremenu su se, eto, dogodili klikovi, lajkovi i singlovi, sve manje albuma i zainteresiranih kupaca, pa je Šibenik tako u listopadu prošle godine ostao i bez posljednjeg CD shopa u gradu.

‘Ključ u bravu’ zbog nezavidne situacije na tržištu CD-ova, stavio je, podsjetimo, Dallas Music Shop u Kalelargi, a njihov dugogodišnji djelatnik Branko Polegubić odlučio je nekoliko metara dalje – vrata opet hrabro otključati.

cd shop 230616 4

cd shop 230616 6

cd shop 230616 11

Šibenčanin priznaje da je za ovaj pothvat bila potrebna određena doza hrabrosti, što zbog ulaska u poduzetničke vode, što zbog nezavidne situacije na tržištu, ali razmišlja pozitivno jer, kako tvrdi, ovom gradu je to potrebno.

– Ne opterećujem se negativnom statistikom. Znam da istinski ljubitelji glazbe u ovom gradu itekako postoje, neki su već i prije otvaranja poručili da im neke primjerke rezerviram, a obzirom da se CD shopovi zatvaraju u sve više gradova, nadam se da će nas u potrazi za nekim dobrim vinilom posjetiti i ljudi koji nisu odavde. Sezona je u jeku, naravno, pa se radujem i turistima koji će iz mog CD Shopa Butige ponijeti suvenir u obliku CD-a – kaže poduzetnik koji kroz smijeh dodaje da mu je glava već puna informacija i svega što treba napraviti, ali svaki poduzetnički početak je težak.

cd shop 230616 10

cd shop 230616 13

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.