Nezaboravan kolovoz na tvrđavi sv. Mihovila uz Mrvicu, Urbana, Džaikovskog, Stefanovskog i Tadića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Organizacijom novih programa poput Strane B i Hommagea Martinu Koluniću Roti cilj je maksimalno promovirati sve mogućnosti koje Tvrđava sv. Mihovila u Šibeniku pruža.

U svrhu popune kalendara s programima na ljetnoj pozornici bio je raspisan i drugi poziv za prijavu glazbeno-scenskih programa i dodjelu termina na Tvrđavi sv. Mihovila.

Drugi krug poziv raspisan je sredinom svibnja te sa zadovoljstvom najavljujemo nove programe u ljetnom kalendaru Tvrđave sv. Mihovila:

14. srpnja .- Maksim Mrvica (organizator: Depromo event d.o.o.)

8. kolovoza – Urban&4, Adriatic Tour 2015 (organizator: G3 Spirits d.o.o.)

16. i 17. kolovoza- Jazzanova live, Kiril Džaikovski live, DJ Eddy Ramich, DJ Food (organizator: Luminis- obrt za organizaciju događanja i usluge)

18. kolovoza.- Vlatko Stefanovski & Miroslav Tadić (organizator: Luminis- obrt za organizaciju događanja i usluge)

tadic4

Uskoro počinje i STRANA B, novi umjetnički program u organizaciji Tvrđave. Kao druga strana predivne ljetne pozornice- manja pozornica, sva u kamenu pod amfiteatralnim gledalištem u intimnoj, klupskoj atmosferi čarobnog prostora kulturno-povijesne baštine za sve ljubitelje umjetnosti neopterećene žanrovskim odrednicama dovodi poznata imena glazbe, plesa i izvedbenih umjetnosti.

‘- S programom Stara B namjera je pokazati multifunkcionalnost prostora u tvrđavi i stvoriti svojevrsni šušur na sv. Mihovilu koji traje cijelo ljeto. Uz naš uobičajeni dnevni program i program velike pozornice, htjeli smo na tvrđavu ugostiti i izvođače čiji umjetnički izričaj traži manje i intimnije prostore, a upravo takav jest prostor pod gledalištem. Kao i drugdje na tvrđavi, spoj baštinskog i suvremenog daje jedan poseban štih cijeloj priči i vjerujem da će i izvođači i publika biti zadovoljni. Također, ovo je program koji je posebno kreiran ne samo za strane posjetitelje kao jedna dodatna ponuda u gradu već i za naše članove kluba prijatelja kojima su ovi koncerti besplatni pa pozivamo sve da na dane programa Strana B dođu uživati u pogledu na zalazak sunca nad šibenskim arhipelagom i nastave svoju večer na tvrđavi uz nastupe kvalitetnih hrvatskih i stranih umjetnika – izjavila je Gorana Barišić Bačelić, voditeljica Odjela za upravljanje fortifikacijskim sustavom.

U SRPNJU …

Prvi koji će zakotrljati kamen probuđene šibenske kulture u sklopu programa Strana B su Elvis Stanić i Neven Frangeš. Jedan od najboljih suvremenih hrvatskih gitarista i poznati jazz pijanist svoje su izvedbe jazz klasika i autorske izvedbe imali zakazane za ovu srijedu, 24. lipnja, međutim zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta koncert je odgođen za 6. srpnja.

Svi programi u sklopu Strane B biti će besplatni za članove Kluba prijatelja Tvrđave sv. Mihovila uz predočenje članske iskaznice, dok će za sve ostale ulaz biti po cijeni dnevne karte u iznosu od 35 kuna.

Tvrđava sv. Mihovila kao najprestižnija pozornica u regiji i mjesto nezaboravnih doživljaja nastavlja s nizom  kvalitetnih nastupa domaćih i inozemnih imena iz svijeta glazbe i umjetnosti kako bi sjajne vibracije nove sezone nastavile trajati cijelo ljeto i svojoj publici donosi6. s:

6. srpnja. Elvis Stanić&Neven Frangeš – Strana B

14. srpnja. Maksim Mrvica

13. srpnja  Detour – Strana B

21. srpnja –  Mitja Obed i &M Dance Company – Plesni festival

22. srpnja – Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado

24. srpnja-  Terraneo Summer Break/ KOKOLO AFROBEAT ORCHESTRA + THE BOOGALOO DESTROYERS + La Luz Visual Collective + Terraneo dj crew

25. srpnja – Terraneo Summer Break / LAMBCHOP

31. srpnja – Silk&Stone / Amira Medunjanin

3.- 5. Kolovoza – SuperUho festival/ Flogging Molly, Einstürzende Neubauten, Sun Kil Moon, of Montreal, Merchandise8.kolovoza – Urban & 4

10. kolovoza- Kaja Farzsky

12. kolovoza – Jedan dan ljubavi / Massimo

16. & 17.  Kolovoza-  Jazzanova live, Kiril Džaikovski, DJ Eddy ramich, DJ Food

18. kolovoza  Vlatko Stefanovski & Miroslav Tadić

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: