Jaka postava regionalnih izvođača na Dimensions festivalu!

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Za točno tjedan dana Pula će po četvrti put postati europski epicenter najbolje elektroničke glazbe, što je sinonim za Dimensions festival, koji će od 26. do 30. kolovoza ugostiti najveća svjetska imena, ali i mlade talente međunarodne techno, house, disco, elektro, bass, jazz, funk i soul glazbene scene.

Četvrti Dimensions festival bit će otvoren velikimkoncertom na jednoj od najljepših pozornica svijeta – pulskoj Areni, gdje će nastupiti Four Tet LiveLittle Dragon i Floating Points LIve. Nakon toga slijede četiri dana i noći na centralnoj lokaciji festivala – 200 godina staroj tvrđavi Punta Christo na poluotoku Štinjan, u kampu Brioni te na festivalskoj plaži. Dimensions festival cijenjen je zbog svojih jedinstvenih lokacija, intimne atmosfere, ali i istančanog glazbenog ukusa i politike izbora samo najfinijih svjetskih glazbenika; DJ-a, producenata, bendova, izdavačkih kuća i kolektiva.

I ove godine, uz bok velikim međunarodnim glazbenicima, kao što su glavni gosti festivala;George Clinton, kum funka te Juan Atkins, jedan od osnivača techno glazbe, Dimensions će predstaviti i najbolje od vrlo produktivne regionalne scene.
Predvodnik domaće scene svakako je Petar Dundov, jedan o najuspješnijih i najplodonosnijih hrvatskih autora elektroničke glazbe, čija bogata karijera traje već 20 godina. Dundov je jedan od pionira techno glazbe u ovom dijelu Europe, a sudeći po svojim izdanjima i čestim nastupima i dalje je u samom vrhu domaćih glazbenih izvoznih proizvoda. Petar Dundov će nastupiti u petak na Clearingu, glavnoj pozornici Dimensions festivala prije Underground Resistancea, detroitskog kolektiva i jednih od velikana techna.

Na Dimensions stiže i Ilija Rudman, jedan od pokretača domaće underground scene i producent koji je već cijelo desetljeće predvodnik nudisco/house crossover scene i van granica Hrvatske. Jedina predstavnica ljepšeg spola, techno dama Miss Sunshine, neumorno putuje svijetom predstavljajući svoj specifični, individualan, topli i energičan techno zvuk. Homeboy, još jedan hrvatski producent, ovaj put house smjera, ujedno i vlasnik izdavačke etikete House is OK osnovane 2006. godine nastupa u petak na drugoj najvećoj pozornici festivala, Fort Arena 1.Zarkoff, točnije Saša Rajković svakako je najbitniji hrvatski predstavnik elektro glazbe, osnivač nekoliko etiketa, vlasnik glazbenog studija, ujedno i vrlo produktivan producent svoj će zvuk podijeliti s publikom u petak na Garden stageu.

Mislav i Pytzek, predstavnici domaćih etiketa svjetske reputacije Burek i Barba, Herzel, sve zapaženiji makedonski producent te slovenski trio Your Gay Thoughts zauzimaju kružnu pozornicu Noah’s Ballrooma u četvrtak.

Velika zanimljivost na popisu izvođača je 15-godišnjiViatori iz Ivanić Grada, do sada najmlađi ikada izvođač Dimensions festivala! Sa samo 11 godina počeo je producirati, a iza sebe već ima pozamašnu kolekciju glazbe. S 13 godina jednoglasno je izabran za najboljeg novog mladog glazbenika na natječaju Illectricity festivala, a nedavno je i postao dio CFSN DJs / CFSN Productions ekipe, te zajedno s Funk Guruem i Phillipeom nastupa na Noah’s Ballroom pozornici u četvrtak.

Idući dan, u petak, jedna od najživopisnijih pozornica na tvrđavi postat će na jednu noć legendarni klubSirup, kojeg prati nadimak ‘zagrebački Berghain’. Od 20 sati do večer do 6 sati ujutro za pultom će se izmijeniti domaći izvođači iz kolektiva koji su doprinijeli bogatoj prošlogodišnjoj sezoni u kojoj se održalo preko 70 događanja. U Noah’s Ballroomu nastupit će tako Felver (Stereotip), Jogarde (Freilauf),Brighton (Das Haus), Sergej Snooze (Sirup), Bebetto(Slurp!) i Doo (Beyond House). Ova večer će ujedno biti i zagrijavanje za novu sezonu Sirupa i otvaranje kluba 2. i 3. listopada.

Još jedni aktivi organizatori događanja u klubu Sirup su i članovi zagrebačkog Ekstrakt kolektiva; Mimi,LabudNovell i Ganik koji će zajedno s pulskim DJ-em i osnivačem etikete Vakum, Borutom Cvajneromzauzeti Ballroom u subotu.

Na ‘line-up’ Dimensions festivala iz Srbije stiže producent, DJ i promoter Lag, jedan od predstavnika novog techno vala u toj zemlji, a tu je i jedan od najznačajnijih bosanskohercegovačkih DJ-a s karijerom dugom 18 godina – Djarmah.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.