FOTO: Maksim Mrvica oduševio publiku koncertom na tvrđavi sv. Mihovila u rodnom Šibeniku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sklad noćnog neba, šibenskog arhipelaga i kamenih zidina tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku, tu savršenu igru prirodne ljepote i kulturne baštine utorak navečer, 14. srpnja, upotpunio je šibenski pijanist svjetskog glasa Maksim Mrvica u pratnji benda koncertom u sklopu Adriatic toura.

tvrdava maksim mrvica 11

Publika nije popunila svih 1077 mjesta koliko ih broji ljetna pozornica šibenske tvrđave, ali jest 1066 i pitanje je može li se među njima naći posjetitelj kojeg izvedba karizmatičnog Šibenčanina nije ostavila bez daha, prikovala za sjedalicu i začarala mu pogled fiksiran na pozornicu ispred, s ušima koji ne čuju ništa osim zvuka klavira koji se slama pod prstima pijaniste, a opet proizvodi tako neodoljivu glazbu da i zvijezde (doslovno) padaju s neba da bi joj bile bliže.

tvrdava maksim mrvica 3

Možda ne slušate klasičnu glazbu, možda prezirete crossover kao nus proizvod modernog doba, možda vam se na spomen Tončija Huljića diže kosa na glavi, ali kad se nađete na koncertu Maksima Mrvica sve predrasude šutke padnu i volite sve prethodno nabrojeno.

tvrdava maksim mrvica 9

 

Možda nakon koncerta nećete upaliti Chopena ili Liszta čije je skladbe Maksim svirao za šibensku publiku na, kako je sam priznao, najljepšoj pozornici na Jadranu, tvrđavi svetog Mihovila.

Možda vam ruka neće poletjeti za zadnjim u nizu albuma šibenskog virtuoza ‘Mezzo e Mezzo’ koji je predstavio publici izvedbom ‘Child in Paradise’ ili možda, pak, nećete požuriti na YouTube potražiti video spotove za dobro poznate starije hitove ‘Egzodus’ ili ‘Bumbarov let’, Maksimov prvi hit singl.

tvrdava maksim mrvica 4

S druge strane, možda ćete baš učiniti sve nabrojeno. U svakom slučaju, ako niste ranije, do kraja koncerta shvatit ćete veličinu Maksima Mrvice i razlog zašto je on onaj kojeg će jednom vrijeme slaviti kao onog koji je pronio glas o rodnom gradu diljem svijeta na najljepši mogućni način – virtuoznošću, umjetnošću bez premca. Takav je bio Maksimov koncert na tvrđavi, otkrivenje za pojedince koji olako shvaćaju svjetski uspjeh šibenskog virtuoza.

tvrdava maksim mrvica 5

‘Nemoguću misiju’ Maksima Mrvice s kraja koncerta čuo je cijeli Šibenik. I neka je. Njegov koncert u trajanju od sat i pol na tvrđavi sv. Mihovila bio je užitak, događaj koji se nije smio propustiti. Jer, koliko često imamo priliku slušati šibenskog sina u rodnom mu gradu. Osim toga, to je Maksim Mrvica. Svako daljnje objašnjenje zašto ga je publika dva puta tjerala na bis uz ‘standing ovation‘ je suvišno.

Donosimo cijelu FOTOGALERIJU sinoćnjeg koncerta:

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.