Živi i radi u Šibeniku, a lagao da putuje iz Unešića: Za šetnju do posla iz tvrtke izvukao 24 tisuće kuna

Pixabay
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Muškarac (55) osumnjičen je da je od 2011. pa sve do 2018. godine varao poslodavca tvrdeći kako živi u Unešiću i putuje na posao u Šibenik, zbog čega je tvrtku iz Zagreba koja mu je isplaćivala putne troškove oštetio za 24.318 kuna .

Iz Policijske uprave šibensko-kninske priopćeno je kako je osumnjičeni 55-godišnjak, kao zaposlenik oštećene tvrtke, s ciljem da sebi protupravno pribavi imovinsku korist, od 1. prosinca 2011. pa sve do 30. studenog 2018. godine, svom poslodavcu lažno tvrdio da živi i stanuje u mjestu na području Unešića, odakle putuje na posao u Šibenik, iako je čitavo vrijeme s obitelji stanovao u Šibeniku. Tvrtka u kojoj je radio stoga mu je za troškove prijevoza na posao tijekom sedam godina isplatila više od 24 tisuće kuna.

Nad 55-godišnjakom je u Odjelu gospodarskog kriminaliteta dovršeno kriminalističko istraživanje i osumnjičen je za prijevaru na štetu tvrtke sa sjedištem u Zagrebu. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

(FOTO: Ilustracija/Arhiva)


Pratite nas i na društvenim mrežama: