Za vikend policija zatekla 34 alkoholizirana vozača , rekorder ‘napuhao’ 2,25 promila

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U dva dana vikenda policija iz prometa isključila trojicu alkoholiziranih vozača koji su zadržani u prostorijama policije do otriježnjenja uz optužne prijedloge Prekršajno sudu.

Rekorder vikenda bio je 43-godišnjak, kojem je u subotu oko 20.20 sati u Šibeniku izmjerena koncentracija od 2,25 promila alkohola u organizmu dok je sjedio za upravljačem Mercedesa šibenske registracije. Toga dana u 1.15 sati još je jedan 43-godišnjak pao na alkotestu sa 1,56 promila, a zaustavljen je u Šibeniku u Citroenu šibenske registracije. U nedjelju je u Dubravi kod Šibenika policija zaustavila Renault šibenske registracije čiji je 23-godišnji vozač ‘napuhao’ 1,82 promila.

Policija je protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzela 343 mjere, među kojima najviše, 57, zbog nepropisne brzine te 34 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

U proteklom tjednu na našem području se ukupno dogodilo 18 prometnih nesreća, jedna s poginulom osobom te četiri prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže i tri lakše ozlijeđene.

Analizom uzroka tih prometnih nesreća utvrđeno je da je najčešća greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja.


Pratite nas i na društvenim mrežama: