Krali novac, nakit, mobitele, bicikle...

Vrhunac sezone i za lopove i provalnike: Policiji tijekom vikenda prijavljeno čak 18 krađa

FOTO: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenskoj policiji proteklog vikenda prijavljeno je čak sedam teških krađa.

Naime, pod okriljem noći s petka na subotu u Murteru je provaljeno u sportski objekt 44-godišnjaka iz kojeg je ukraden novac, a u subotu 14. kolovoza prijavljen je pokušaj provale u uslužni objekt u Murteru u vlasništvu 55-godišnjaka pri čemu je vandal napravio štetu na inventaru. Iste je noći na odmorištu na autocesti A1, iz uslužnog objekta tvrtke iz Dubravica ukraden novac.

U popodnevnim satima u subotu, na predjelu Šparadića, lopov je provalio u osobni automobil 59-godišnjakinje, a otuđio je torbicu s nakitom i novcem 33-godišnjakinje.U isto vrijeme nedaleko Primoštena, netko je provalio u osobni automobil 50-godišnjeg austrijskog državljanina i ukrao novčanik s novcem i dokumentima, a u Jadrtovcu u apartman 50-godišnjakinje kojom prilikom je također ukradena torbica s novcem i dokumentima.

Nepoznati lopov je u razdoblju od 1. svibnja do 14. kolovoza u Tribunju, provalio u brod 55-godišnjeg ruskog državljanina te otuđio brodsku opremu, a materijalna šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna.

Također, policiji je prijavljeno 11 krađa. U četvrtak 12. kolovoza u Šibeniku, lopov je s polica trgovine sa sjedištem u Zagrebu otuđio robu vrijednosti nekoliko tisuća kuna, u Vodicama je 31-godišnjakinji ukradena torbica s osobnim stvarima i mobilnim telefonom vrijednosti nekoliko tisuća kuna, a u Murteru je na plaži, 22-godišnjaku netko ukrao novčanik s novcem i dokumentima,

U petak, 13. kolovoza u Vodicama, iz nezaključanog spremnika motocikla 50-godišnjakinji je ukraden mobilni telefon vrijednosti nekoliko tisuća kuna, a u noći s petka na subotu kolovoza je nepoznati počinitelj je iz nezaključane kuće 35-godišnjaka i s terase kuće 39-godišnjem srpskom državljaninu ukrao novac i nakit vrijednosti preko tisuću kuna. Iste noći je u Primoštenu 21-godišnjem njemačkom državljaninu lopov ukrao dvije bicikle vrijednosti preko deset tisuća kuna,

U večernjim satima u subotu, 14. kolovoza u Vodicama, lopov je u kafiću otuđio konobarski novčanik s novcem, a netko je 39-godišnjem austrijskom državljaninu ukrao bicikl vrijednosti preko deset tisuća kuna. U nedjeljnoj noći, 15. kolovoza nedaleko Šibenika, lopov je jednom njemačkom državljaninu otuđio bicikl vrijednosti preko deset tisuća kuna, a drugom tri bicikla vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide radi njihovog otkrivanja i pronalaska otuđenih stvari.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: