VOZAČI, OPREZ: Prošlog tjedna 18 prometnih, rekorder motorist sa skoro dva promila!

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Od 9. do 15. svibnja na našem području ukupno se dogodilo 18 prometnih nesreća, od čega 2 prometne nesreće s dvije ozlijeđene osobe te 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 15 se dogodilo na području Šibenika, i to jedna s lakše ozlijeđenom osobom i  14 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Na području Knina dogodile su se 3 prometne nesreće jedna s lakše ozlijeđenom osobom i 2 s materijalnom štetom

Najčešće greške sudionika su neprilagođena brzina (12), nepoštivanje prednosti prolaska (3), nepropisno kretanje po kolniku (2), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (1).

U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno poduzeto 260 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (114), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (15), nepropisno uključivanje i isključivanje (6), nepropisno pretjecanje (9), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (3), i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 26 vozača  i 11 vozila.

Osim toga, 10. svibnja u Šibeniku  45-godišnji vozač je zatečen da upravlja motociklom marke Gillera šibenskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola, odnosno 1.9 promila  te je protiv njega podnijet Optužni prijedlog.

foto: ilustracija


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.