Glava bande opljačkao i 74-godišnjakinju

Vodički Daltoni: Obitelj lopova prevarila 69-godišnjakinju i ‘popeglali’ joj 35 tisuća kuna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Policija će zbog prijevare kazneno prijaviti Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku 21-godišnjaka, 25-godišnjakinju i 43-godišnjaka, sve iz iste obitelji, a 43-godišnjaka i zbog krađe te prekršajno zbog posjedovanja oružja.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Vodice utvrđeno je kako je 69-godišnjakinja početkom studenog prošle godine u dobroj vjeri dala karticu tekućeg računa s PIN-om 21-godišnjaku radi podizanja manjeg iznosa novca. Međutim, radi pribavljanja imovinske koristi osumnjičeni su je držali u zabludi da će joj vratiti karticu, te su u razdoblju od 4. do 20. studenog podigli s računa 69-godišnje žene 35 tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno i da je 43-godišnjak osumnjičen da je lani od 15. prosinca do 20. siječnja ove godine u Vodicama, ušao u kuću 74-godišnjakinje i otuđio zlatni nakit i sportsku opremu vrijednosti oko 7.000 kuna. Temeljem Naloga Županijskog suda u Šibeniku u kući mu je pronađen plinski pištolj i 64 komada streljiva te zračna puška što je privremeno oduzeto.


Pratite nas i na društvenim mrežama: