Podignuta optužnica

Vlasnik mjenjačnice (35) u Šibeniku prevario ljude za gotovo 2,7 milijuna kuna

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv 35-godišnjeg vlasnika mjenjačnice zbog počinjenja osam kaznenih djela prijevare, a zbog opasnosti da ponovi kazneno djelo predloženo je da mu se produlji istražni zatvor.
Kako navode u priopćenju, tereti ga se da je od 9. ožujka 2016. do 28. siječnja 2020. u svojoj mjenjačnici u Šibeniku, nakon što je prethodno građanima, a kako bi zadobio njihovo povjerenje, mijenjao valute po tečaju povoljnijem od tržišno. Kad je stekao njihovo povjerenje neistinito im je obećao da će im ponovno po povoljnijem tečaju promijeniti novac u drugu valutu, iako je unaprijed odlučio da to neće učiniti već da će novac koji od njih dobije zadržati za sebe.
Prevareni građani su u uvjerenju da će im 35-godišnjak obaviti obećanu zamjenu valuta, uz prethodno izdavanje potvrda o primitku novca i dugovanju s potpisom i pečatom mjenjačnice te s rokom povrata u traženoj valuti, predali ukupno oko 68.000 eura i 2.586.000 kuna.
Tereti ga se da je četvorici građana, a kako bi ih zadržao u uvjerenju da će postupiti po dogovoru, isplatio oko 30.000 eura i 67.000 kuna, dok je na opetovana traženja njih i ostalih oštećenika da obavi obećanu zamjenu, davao opravdanje da nema više eura i da će im to učiniti naknadno.
Takvim prijevarnim postupanjem na štetu dvanaest osoba, tereti ga se, da je pribavio iznos od oko  2.700.000 kuna.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.