U toj mreži čuvar zaradio 10 tisuća kuna

USKOK istražuje kako je čuvar zatvora u Šibeniku, u dogovoru sa zatvorenikom, unosio drogu i mobitele

Pratite nas i na društvenim mrežama:

USKOK je, u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku, donio rješenje o provođenju istrage protiv šestero okrivljenika (1970., 1991., 1995., 1989., 1985., 1986.) u aferi unošenja droge u šibenski zatvor te je Županijskom sudu u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika, koji se od ranije nalaze u istražnom zatvoru rješenjem suca istrage Županijskog suda u Šibeniku.

Šestorica su pod istragom zbog osnovane sumnje na počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, omogućavanja trošenja droge i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Kako navode iz USKOK-a, osnovano se sumnja da je 52-godišnjak, kao zaposlenik i ovlaštena službena osoba Zatvora u Šibeniku, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, na traženje 31-godišnjeg zatvorenika Zatvora u Šibeniku, od osoba koje je odredio 31-godišnjak preuzimao mobitele, te hašiš i kokain te za sebe novčanu nagradu, te je tako preuzete mobitele i drogu unosio u Zatvor koristeći se položajem službene osobe i predavao ih 31-godišnjem zatvoreniku, iako je znao da je unos i posjedovanje takvih predmeta unutar prostorija Zatvora od strane zatvorenika zabranjeno.

Na traženje 31-godišnjeg zatvorenika, mobitele i drogu nabavljali su od nepoznatih osoba III., IV. V. i VI. okr., a potom ih je I. okr., zajedno s novčanom nagradom, preuzimao od IV., V. i VI. okrivljenika. Nakon što bi I. okr. unio u Zatvor u Šibeniku mobitele i drogu, II. okr. je zajedno s drugim zatvorenicima koristio te mobitele, a dio droge je sam konzumirao, dok je dio droge dao drugim zatvorenicima na konzumiranje.

Na opisani način, unosom mobitela i droge u Zatvor u Šibeniku, I. okr. je za sebe pribavio korist u iznosu od najmanje 10.200 kuna.

Osim toga, V. okr. u svojoj obiteljskoj kući u Omišu posjedovao automatsku pušku s pripadajućim streljivom i dva spremnika za streljivo.


Pratite nas i na društvenim mrežama: