Imali su 18 i 19 godina

Tuga i jecaji kod Posušja: Osmero mladih ugušilo se plinom u novogodišnjoj noćiFoto: Ilustracija/arhiva
FOTO: Arihva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tuga i plač obitelji odjekuju u mjestu Tribistovo kod Posušja nakon što je u vikendici jutros pronađeno osam tijela mladih koji su se u novogodišnjoj noći najvjerojatnije ugušili plinom, prenosi 24sata.

– Čekali su Novu godinu u vikendici, omamio ih je plin, vjerojatno iz agregata koji je bio u prizemlju vikendice. Svi su umrli – pričaju nam nekoliko kilometara od mjesta nesreće, gdje je policija blokirala put i svima zabranila prolaz dok je trajao očevid, a obitelji i roditelji nastradalih kroz suze i jauke tješile jedni druge i pokušavajući ‘rekonstruirati’ novogodišnju noć.

– Posljednju komunikaciju mobitelom imali su do četiri sata. Nakon toga više komunikacije nije bilo, a iz susjednih kuća su ih  pokušali probuditi oko devet sati. Nakon što nisu odgovorili na kucanje provalili su vrata i vidjeli da su mladići i djevojke u nesvjesnom stanju, ležali jedni preko drugih omamljeni plinom dok su se pokušavali kretati – kazali su nam dodajući kako je i osoba koja je provalila vrata završila na šivanju zbog ozljeda ruke, te da je navodno i dvjema medicinskim sestrama pozlilo kada su došle i vidjele prizor koji su zatekle

– U susjednoj vikendici bile su također mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primijetili da niko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvjesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju – ispričao je za Klix.ba Milan Galić iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

– Dok se očevid ne završi ne bih prejudicirao ništa – kazao je komesar MUP-a Zapadnohercegovačke županije Milan Galić.

Neslužbeno se navodi da je u kući bilo četvero mladića i četiri djevojke te da su svi imali 18 ili 19 godina.

– Izgubili smo osam mladih života, mislim da je to tragedija koju ćemo još dugo pamtiti i nadam se da ih više nećemo ni imati. Razgovarao sam s dežurnom doktoricom, tu je i tužitelj, napravit će se obdukcija. Ne bih ništa više govorio, jako je nezahvalno govoriti bilo šta – rekao je ministar zdravstva Tomislav Pejić.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović oglasio se u povodu nezapamćene tragedije koja je pogodila Posušje, također, je izrazio sućut obiteljima stradalih djevojaka i mladića.


Pratite nas i na društvenim mrežama: