Podignuta optužnica

Trojac za sedam tisuća eura dogovorio prijevoz migranata, policija ih uhvatila kod Knina

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv državljanina Srbije (1972.) i dvoje državljana Republike Hrvatske (1985. i 1988.) zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, priopćeno je iz DORH-a.

Tereti ih se da su 26. i 27. listopada u mjestu u blizini Knina, s nepoznatom osobom iz Republike Srbije dogovorili da za iznos od sedam tisuća eura na dogovorenom mjestu blizu granice Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske preuzmu grupu ilegalnih migranata te ih prevezu dalje na područje Europske unije.

Prvo se 48-godišnjak teretnim automobilom stranih registarskih oznaka dovezao iz Republike Srbije na dogovorenu lokaciju kako bi ukrcao migrante i prevezao ih do Rijeke, a potom su na istu lokaciju u osobnom automobilu riječkih registarskih oznaka došli 35-godišnjak i 32-godišnjakinja, kako bi išli kao prethodnica teretnom vozilu. Nakon toga su, tereti ih se, ušli u kabinu teretnog vozila radi dogovora s 48-godišnjakom o njihovom daljnjem postupanju, a iz obližnje šume je izašlo više migranata koji su krenuli prema teretnom automobilu, te su ih u tom trenutku uočili policijski službenici.

Migranti su krenuli bježati prema obližnjoj šumi, a okrivljeni 48-godišnjak i 35-godišnjak te okrivljena 32-godišnjakinja su se, vidjevši to, počeli udaljavati s mjesta događaja ali ih je u tome spriječila policija.

U optužnici je predloženo da se protiv svih troje produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.