U proteklom tjednu 15 prometnih nesreća

Strani državljanin na A1 kod Pirovca vozio čak 239 km/h. Policija mu naplatila 9 tisuća kuna kazne

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Policija je, u subotu navečer, 2. siječnja, u na autocesti A-1 u blizini Pirovca zatekla 44-godišnjeg njemačkog državljanina koji se BMW-om njemačkih registarskih oznaka kretao brzinom od čak 239 km/h. Na mjestu mu je naplaćena novčana kazna u iznosu od 9 tisuća kuna. Također, iste večeri na A1 kod Pirovca, zaustavljen je 45-godišnjak koji je Renaultom njemačkih registarskih oznaka vozio brzinom od 206 km/h te je protiv njega podnesen Obvezni prekršajni nalog, a zaradio je kaznu od 5 tisuća kuna.

Inače, u cestovnom prometu u proteklom tjednu, od 28. prosinca do 3. siječnja, na području naše županije dogodilo se 15 prometnih nesreća, pet s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom, a u njima je šest osoba lakše i jedna teže ozlijeđena.

– Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, nepropisna brzina i nepoštivanje prednosti prolaska – priopćili su iz policije.

U tom razdoblju je sankcionirano ukupno 130 prekršaja, od kojih je 74 nepropisnu brzinu, po sedam za  nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno uključivanje i isključivanje i  pet za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola. Iz prometa je  isključeno 11 vozača i  četiri vozila.

– Upozoravamo vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine i korištenje sigurnosnog pojasa, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da ne voze ukoliko im je istekla valjanost vozačke ili prometne dozvole, da upale svjetla na vozilu te da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu – apeliraju iz policije.


Pratite nas i na društvenim mrežama: