Naplaćivali 300 eura po osobi

Sirijci švercali migrante kod Knina pa završili u istražnom zatvoru

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku odredilo je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana dvojici sirijskih državljana (42 i 30) koji su kod Knina ukrcali ilegalne migrante i pokušali ih prošvercati kroz Hrvatsku do Slovenije.

– Osnovano se sumnja da su 5. kolovoza 2020. u mjestu u blizini Knina, u namjeri da za novčanu naknadu od 300 eura po osobi, migrantima koji su došli s područja Bosne i Hercegovine pomognu u nezakonitom prolasku preko područja Republike Hrvatske do granice sa Slovenijom, u dva osobna automobila njemačkih nacionalnih oznaka primili više migranata. Osnovano se sumnja da su tim vozilima i s migrantima nastavili putovanje prema Kninu gdje su ih uočili i zaustavili policijski službenici – izvijestili su iz DORH-a.

Nakon što su ispitani, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage, a sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prihvatio je prijedlog i odredio im istražni zatvor u trajanju od mjesec dana


Pratite nas i na društvenim mrežama: