Pronađeno mu i ilegalno oružje

Šibenski policajac prevario 42-godišnjakinju, a 28-godišnjak pokušao uništiti dokaze

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Službi kriminalističke policije, Odjelu općeg kriminaliteta, u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom osumnjičenim za prijevaru, nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavu oružja ili eksplozivnih tvari te sprječavanje dokazivanja kao i nad 28-godišnjakom osumnjičenim za sprječavanje dokazivanja, priopćili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni policijski službenik tijekom 2017. i 2018. godine na ime 42-godišnjakinje, putem online kupovine, sklopio pretplatnički ugovor s dva telekom operatera uz kupnju mobilnih i drugih uređaja. Tom je prilikom 42-godišnju ženu doveo u zabludu da će on snositi mjesečne troškove što nije učinio i na taj način je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od 31.155 kuna.

Nadalje, temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku pretraženi su stanovi osumnjičenika kojom prilikom je pronađena razna dokumentacija kao i automatska puška te 119 komada streljiva. Tijekom postupanja osumnjičeni policijski službenik je zatajio da posjeduje i ključ drugog stana koji je trebalo pretražiti. To je iskoristio 28-godišnjak koji je pokušao uništiti dokumentaciju kojom se dokazuje počinjenje prijevare u čemu je spriječen od strane policijskih službenika.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.