Predložen istražni zatvor

Šibenska policija u Vrpolju uhvatila Bugare koji su prevozili migrante

FOTO: Arhiva ŠIBaj TV-a
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku privedeni su državljani Republike Bugarske (1978., 1987., 1993., 1973., 1971. i 1963.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazum te je, nakon ispitivanja, doneseno rješenje o provođenju istrage protiv šestorice okrivljenika zbog navedenog kaznenog djela, priopćeno je it DORH-a.

 

Osnovano se sumnja da su 8. siječnja ove godine na području Knina, po prethodnom dogovoru da za novčanu naknadu od 1.800 eura nezakonito prevezu strane državljane preko teritorija Republike Hrvatske, počinili navedeno kazneno djelo, stoji u priopćenju.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 29-godišnjak, u Vrpolju, primio u kombi vozilo bugarskih nacionalnih registarskih oznaka nekoliko državljana Turske koji su prethodno nezakonito prešli granicu Republike Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Osnovano se sumnja da su se ostali okrivljenici vozili u automobilu ispred okrivljenog 29-godišnjaka i upozoravali ga na mjesta gdje se nalaze policijski službenici, no oni su ih ipak uočili tijekom vožnje i potom ih zaustavili.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku određivanje istražnog zatvora protiv šestorice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Pratite nas i na društvenim mrežama: