Pritvoreni uz kaznenu prijavu

Šibenska odvjetnica (39) i socijalni radnik (47) prevarili baku za najmanje 200 tisuća eura

Ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenska policija pritvorila je, uz kaznene prijave 39-godišnjakinju, neslužbeno saznajemo odvjetnicu iz Šibenika, i 47-godišnjaka, navodno socijalnog radnika, koji su prijevarom oštetili staricu za najmanje 200 tisuća eura.

Kriminalističkim istraživanjem zbog sumnje da su njih dvoje počinili prijevaru, krivotvorenje isprave, nadripisarstvo i nedozvoljenu uporabu osobnih podataka, utvrđeno je kako su osumnjičeni radi pribavljanja materijalne koristi, a koristeći se manipulacijama te iskorištavajući životne okolnosti 89-godišnjakinje, lažnim prikazivanjem činjenica doveli je u zabludu. Tada je starica, ne znajući što potpisuje, potpisala kupoprodajni ugovor kojim je prodala trećinu kuće i zemljište za što joj novac nikad nije isplaćen. Ovakvim postupanjem prevarantski dvojac ju je oštetio za najmanje 200 tisuća eura.

Također je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da su osumnjičeni, u više navrata na više dokumenata koje su koristili u pravnom prometu, stavili pečat i krivotvorili potpis druge osobe, kao i da je osumnjičeni u tri predmeta neovlašteno pružao pravne usluge koje je uredno naplaćivao.


Pratite nas i na društvenim mrežama: