Šibenčaninu (49) dosadilo čekati na otplatu duga i sad bi mogao do osam godina u zatvor

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv 49-godišnjaka koji je u rujnu upao u kafić pokušavajući od 54-godišnjeg konobara prisilno naplatiti dug. Optužnica ga tereti za kazneno djelo protupravne naplate u pokušaju za koje je zakonom propisana kazna od jedne do osam godina zatvora.

Kako se navodi u optužnici, 54-godišnjak je 12. rujna ove godine u popodnevnim satima u Šibeniku, s namjerom da u cijelosti naplati dug u iznosu od oko 160 tisuća kuna, koji mu je dužnik do tada otplaćivao mjesečno, došao do muškarca koji mu duguje novac na njegovo radno mjesto u caffe baru, uhvatio ga za ruku, povlačio ga i tražio da iziđe van. Rekao mu je da u roku od pet dana podmiri cijeli dug ili će u suprotnom dolaziti svaki dan i raditi mu probleme kao i njegovoj supruzi i djeci.

Utjerivača duga terete i za prijetnje kako će dužnika polomiti i to, ako ne on, da će naći nekoga drugoga, te da ovo što mu je rekao shvati ozbiljno, a što je napadnuti muškarac, u strahu od izrečenih prijetnji, prijavio policiji i nije mu vratio dug.

Policija je još 19. rujna izvijestila da sumnjiči Šibenčanina starog 49 godina za pokušaj protupravne naplate i prijetnju 54-godišnjaku kojemu je posudio novac te da je 49-godišnjak pritvoren uz kaznenu prijavu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: