Razbojnik zbog dvije tisuće kuna usred Šibenika ženu porezao nožem po licu, napadao i blagajnice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku, u ponedjeljak 25. srpnja 2016. priveden je 33-godišnji hrvatski državljanin zbog osnovane sumnje da je počinio četiri kaznena djela razbojništva  i tri kaznena djela krivotvorenja isprave.

Osumnjičeni je razbojništva počinio od 16. do 24. srpnja 2016. u Šibeniku i Brodarici.

U Šibeniku je prišao s leđa ženi  i napao je te joj nožem prerezao naramenicu  torbe, a potom je bacio na pod i porezao je nožem po licu i nadlaktici. Torbu s novcem, sve u vrijednosti dvije tisuće kuna, odnio je sa sobom.

Osnovano se sumnja da je ostala tri razbojništva počinio u trgovinama napadajući blagajnice pri čemu je u jednom slučaju koristio metalni ključ za autogume, a u dva slučaja ih je poprskao peppe sprejemi. Iz blagajne bi potom uzeo novac u vrijednosti od dvije do tri tisuće kuna.
Također, postoji osnovana sumnja da je krivotvorenja počinio od 28. lipnja do 14. srpnja 2016. u Šibeniku tako da je s tri osobna automobila skinuo registracijske pločice i postavio ih na svoj automobil s ciljem da prikrije svoj identitet prilikom krađe goriva. Potom bi otišao na benzinsku postaju i u spremnik automobila natočio goriva u vrijednosti od 150 do 200 kuna što nije platio već bi pobjegao.

Nakon ispitivanja osumnjičenika, državno je odvjetništvo donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega te je, po prijedlogu državnog odvjetništva, sudac istrage odredio istražni zatvor zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo.


Pratite nas i na društvenim mrežama: