Novac nikada nisu dobili

Prevario dvoje Šibenčana: Lažirao potvrde o uplati pa zadržao i naručenu opremu i novac

Služba šibenske kriminalističke policije dovršila je krim-istragu nad 46-godišnjim njemačkim državljaninom kojeg sumnjiči za računalnu prijevaru na štetu 30-godišnjaka i 35-godišnjakinje te će ga zbog toga kazneno prijaviti Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Utvrđeno je da je osumnjičeni Nijemac od 9. do 23. listopada prošle godine, u namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, oštećenima za plaćanje dostavljenih fotoaparata-kamera, putem elektronske pošte uputio lažno izrađene poruke s logom ‘Bmce bank’ o izvršenoj novčanoj transakciji na račune oštećenih u iznosu od 1.000 eura i 835 britanskih funti, iako ta sredstva nisu uplaćena, dok je naručene fotoaparate-kamere, zadržao za sebe.

Na taj način osumnjičeni je 30-godišnjaka oštetio za najmanje 7.500 kuna, a 35-godišnjakinju za  najmanje 6.500 kuna, dok je za sebe protupravno pribavio iznos od ukupno 14.000 kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.