Podignuta optužnica

Prevaranti u Šibeniku krivotvorili isprave, uknjižili se na stan umrlog i prodali ga za 75 tisuća eura

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv 26-godišnjaka, 30-godišnjaka i 33-godišnjaka zbog krivotvorenja isprava i prijevare.
Tereti ih se da su od listopada 2018. do 5. ožujka 2019. u Šibeniku i Poreču, nakon što su saznali za smrt vlasnika jednog stana u Šibeniku, u namjeri da se okoriste, prvo koristeći osobne podatke umrle osobe i podatke 26-godišnjeg okrivljenika sastavili kupoprodajni ugovor u kojem su lažno prikazali da je pokojnik svoj stan u Šibeniku prodao 26-godišnjem okrivljeniku, pa su na taj ugovor stavili lažni pečat javnog bilježnika i potpis preminulog vlasnika stana, priopćili su iz DORH-a.
Potom su, tereti ih se, tako napravljeni ugovor podnijeli sudu uz prijedlog za upis prava vlasništva, da bi, nakon što je sud, u uvjerenju da se radi o valjanom ugovoru uknjižio 26-godišnjeg okrivljenika kao vlasnika stana, prodali taj stan.
Tereti ih se da su si time pribavili na štetu nasljednika preminule osobe iznos od 75.000 eura.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.