PREGLEDAVAJU SE SNIMKE: Policija će prekršajno prijaviti divljake sa sinoćnje utakmice na Baldekinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Jučerašnje divljanje dijela ‘navijača’ na košarkaškoj utakmici na Baldekinu osudila je šibenska javnost. Podsjetimo, dio Funcuta je bengalkama zapalio stolice netom obnovljene sportske dvorane i izazvao zgražanje ostatka publike i domaće javnosti. S pravom se dio Šibenčana zapitao i što su u tom trenutku radili policijski službenici i zbog čega nije još sinoć nitko priveden.

Glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor uvjerava nas kako ‘plavci’ ne sjede prekriženih ruku te da pregledavaju sinoćnje video snimke iz dvorane kako bi utvrdili identitet počinitelja.

-Sinoć nitko nije priveden, no preko video snimki prikupljamo informacije o kojim je osobama riječ te će protiv njih biti podignute odgovarajuće prekršajne prijave – kazala nam je Kosor. Ovaj incident tretirat će se kao kršenje Zakona o izazivanju nereda na sportskim natjecanjima, a budući da je, na sreću, došlo samo do manje materijalne štete počinitelji će biti prekršajno sankcionirani.

Naime, prema nevedenom zakonu, kaznenim djelom okvalificirano je oštećenje imovine veće vrijednosti, tjelesni napad na drugu osobu, sudjelovanje u tučnjavi, itd.


Pratite nas i na društvenim mrežama: