Dobio tri godine zatvora

Potvrđena kazna šibenskog suda: Pedofil na stubištu zaskočio 11-godišnju djevojčicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vrhovni sud potvrdio je kaznu od tri godine zatvora muškarcu s već utvrđenim pedofilskim sklonostima koji je u Šibeniku pokušao napastvovati djevojčicu. Time je postala pravomoćna presuda Županijskog suda u Šibeniku kojom je optuženik proglašen krivim za pokušaj kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina. Optuženik je osuđen na kaznu zatvora tri godine. U kaznu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se optuženik i dalje nalaz, izvijestio je Vrhovni sud.

‘Osuđen je zbog pokušaja da izvrši sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju s djevojčicom u dobi od 11 godina koju je ugladao kako sama ulazi u stambenu zgradu i krenuo za njom. Sustigao je na stepeništu i zaustavio se u polumraku, par stepenica iznad djevojčice. Uhvatio je djevojčicu i stavio joj svoje spolovilo u ruku. Povlačio je njenu glavu prema svom spolovilu. Dijete je počelo vrištati pa je optuženik odustao i pobjegao iz zgrade’, stoji u priopćenju Vrhovnog suda.

Vrhovni sud Republike Hrvatske smatra da je izrečena kazna zatvora primjerena svim okolnostima slučaja te težini i opasnosti počinjenog kaznenog djela. Optuženik je specijalni povratnik u činjenju seksualnih delikata, uključujući i na štetu djece. Presudama njemačkih sudova, osim kazni, u dva navrata mu je izricana sigurnosna mjera zabrane rada ili djelatnosti s maloljetnicima. Psihijatrijskim je vještačenjem dijagnosticiran poremećaj ličnosti narcističko-disocijalnog tipa uz pedofilske sklonosti. Prijašnje osude, pa i na zatvorske kazne, nisu odvratile optuženika od ponavljanja kaznenog djela.

‘Činjenica da je kazneno djelo ostalo u pokušaju ipak ima značaj olakotne okolnosti. Jednako treba cijeniti i optuženikovo priznanje kaznenog djela što je olakšalo utvrđivanje relevantnih činjenica i skratilo trajanje postupka, stoji u obrazloženju presude koju cijelu možete pročitati ovdje.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: