Spriječile ga dvije osobe

Pokušaj ubojstva u Šibeniku: Pijani 39-godišnjak upao poznaniku u stan, dvaput ga išao probosti nožem i zahvatio mu vrat

FOTO: Arhiva ŠIBaj TV-a
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1983.) zbog kaznenog djela ubojstva u pokušaju.

Kako je obrazloženo iz državnog odvjetništva, okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je 20. listopada prošle godine u Šibeniku pod utjecajem alkohola došao u stan u kojem je bio njegov poznanik s kojim je u narušenim međuljudskim odnosima i zaprijetio mu da će ga ubiti.

– Tereti ga se da je izvadio iz torbice nož i, u cilju da ga usmrti, skočio na njega i stavio mu nož pod vrat prijeteći mu da će ga usmrtiti, no u tome su ga spriječile dvije osobe koje su bile u stanu – navode iz DORH-a.

Okrviljenika se tereti da je potom, opet u namjeri da ubije poznanika, potrčao prema njemu i bacio ga na pod, a nožem mu zamahnuo prema glavi.

– Pritom mu je nanio tjelesnu ozljedu, reznu rana na vratu iza desnog uha, nakon čega su ga iste prisutne osobe spriječile u daljnjem napadu i namjeri usmrćivanja – obrazlažu iz Državnog odvjetništva.

Državno odvjetništvo podnijelo je sudu prijedlog da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela odnosno dovršetka pokušanog kaznenog djela.


Pratite nas i na društvenim mrežama: